Ноутбук для дизайнера: якою має бути техніка

Ноутбук для дизайнера: якою має бути техніка

Лептопи — популярна електроніка для роботи. В залежності від роду діяльності параметри техніки відрізняються. Дизайнери у Черкасах обирають ноутбуки з певними характеристиками. Ми розповімо, на що звернути увагу при придбанні електронних гаджетів.

Дизайн та дисплей: важливі деталі

Дизайнери працюють з графічними документами та програмами. Дисплей у лептопі повинен яскраво та чітко передавати відтінки, спотворення неприпустимі. Вимоги до екрана:

  1. Роздільна здатність. Від неї залежить насиченість та яскравість зображення. Обирайте моделі з параметрами 2880×1800 і вище. За такими лептопами комфортніше працювати.
  2. Діагональ. Вона впливає на розмір техніки. Занадто маленькі дисплеї незручні, адже важко розгледіти кожну деталь. Обирайте моделі з діагоналями від 17 до 20 дюймів.
  3. Тип матриці. Кути огляду та насиченість на IPS-екранах кращі, ніж на TN, однак останні краще передають кольори. Компанія Apple використовує технологію Retina, це матриці з високою щільністю пікселів, вони виграють у попередніх варіантів.

Обирайте моделі з антибліковим покриттям. Завдяки цій технології знижується навантаження на очі. Яскравість у ноуті для дизайнера повинна становити не менше, ніж 300 ніт. За контрастністю підійдуть гаджети з параметрами 1000 до 1. 

Дизайн грає важливу роль при виборі лептопа. Спеціалісти, які працюють з графікою, часто виїжджають до замовників. Обирайте ноутбуки у Черкасах з тонким корпусом та невеликою вагою, їх зручно переносити. Зверніть увагу на моделі з розбірним форм-фактором, такі комп'ютери легко трансформуються у професійні планшети.

Вимоги до «начинки» та функціонал

Процесор — важливий критерій при виборі. Від нього залежить продуктивність роботи. Основні характеристики:

  • кількість ядер — ідеально, якщо їх 8;
  • оперативна пам'ять — 16–32 ГБ достатньо;
  • місце на диску — обирайте з параметром від 125 ГБ.

Від останнього залежить, скільки файлів можливо зберігати на ноуті. Професійні знімки та відео займають багато місця, необхідний великий запас. Кількість ядер впливає на потужність та продуктивність. Оперативна пам'ять необхідна для запуску складного програмного забезпечення.

Окрім цього, звертайте увагу на чутливість тачпаду, кількість портів, стандарти Wi-Fi та Bluetooth. Бездротові технології необхідні для підключення до інтернету та периферії. Якщо у ноуті передбачені різні порти, можна під'єднати мишку, з нею комфортніше працювати з графікою. Порівняйте моделі з різними характеристиками, на сайті Allo.ua доступна така функція. Це допоможе обрати ідеальний варіант.

Можна придбати ноутбук із сенсорним дисплеєм, на ньому легко малювати, не використовуючи мишку. Звертайте увагу на ємність акумулятора, від цього залежить автономність роботи. Чим вона більша, тим краще, адже можна брати ноут з собою на довгий час.

*На правах реклами


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З Луцька волинській бригаді відправили автомобіль
Наступна новина Білорусь продовжила військові навчання
Останні новини
Схожі новини