Новий губернатор, поганий інтернет і сто грамів меду. Що робив Зеленський на Рівненщині

Новий губернатор, поганий інтернет і сто грамів меду. Що робив Зеленський на Рівненщині

Президент Володимир Зеленський перебував на Рівненщині у вівторок, 10 вересня.

Ми зібрали інформацію про те, чим займався і що говорив глава держави під час цього візиту.

Зустріч із парафіянами УПЦ (МП)

Близько 11:00 літак з президентом Володимиром Зеленським приземлився у Рівненському аеропорту, де його зустріли з плакатами та оплесками близько двох сотень парафіян та священників Рівненської і Сарненської єпархій УПЦ (МП). Вони заявили президенту про утиски при переході парафій до ПЦУ, президент сказав, що усі звернення людям варто адресувати новому голові ОДА Віталію Ковалю, який теж був разом із гарантом.

Після спілкування із ними Зеленський поїхав до Острога.

 

Кортеж – не «як у всіх»

Кортеж, яким їхав Зеленський до Острога із Рівненського аеропорту разюче відрізняється від його попередників. Про це розповіла журналістка Вікторія Мамотюк із місця події, 

«За всіх президентів, вперше бачу такий кортеж - на зустріч їдуть фури, дороги не перекриті, розгоночні авто відсутні, без мигалок, правоохоронців на дорозі немає, мєнти не бігають з намиленими дупами - Володимир Зеленський їде в Острог», – написала вона у фейсбуці та виклала відео кортежу.

 

Представлення нового голови ОДА

У Острозі Зеленський представив нового голову Рівненської ОДА Віталія Коваля.

«Я хочу привітати Віталя Коваля, хочу, щоб громадськість звернула увагу і щоб ви спілкувались із молоддю. Це не посада — це можливість показати, хто ви є, і можливість зробити щось для Рівненщини», — зазначив Зеленський.

Новий голова Рівненської ОДА Віталій Коваль

 

Перше завдання губернатору

Під час представлення президент розповів, що поки їхав із рівненського аеропорту до Острога, то його неприємно вразила відсутність на деяких ділянках зв’язку.

«Настрій поліпшився, коли я сюди доїхав. Коли ми їхали до вас з аеропорту, не було зв’язку. Зовсім. Стало спокійніше, але треба було вирішувати питання. Про Інтернет зовсім мовчу. І зв’язок з’явився тут. І Інтернет і 3G.

Я реально проблему відразу побачив – зв’язок і Інтернет у сучасному світі повинен бути у кожному куточку України. Віталій, дуже вас прошу, почніть, будь ласка, з цього», – продовжив Зеленський.

«Це буде перше доручення», – відповів Коваль.

 

Ліс, бурштин, солярка… про що ще говорив президент?

Зробити нормальний інтернет, зайнятись питаннями незаконних лісовирубки та бурштиновидобутку – це одні із кількох завдань, про які сказав у Острозі новому голові ОДА. А ще глава держави звернувся до людей, причетних до нелегальних заправок та «попросив їх вийти з тіні». 

«Я знаю, що у Рівненській області працює дуже багато «тіньових», скажімо так, незаконних АЗС. Хочу передати такий сигнал: будь ласка, припиніть це робити в найближчі дні, тому що ми за це будемо… Користуючись своїм настроєм і тим, що не можу в університеті нецензурно говорити, тому скажімо так: ми будемо за вами дуже ретельно стежити і обмежувати вас у ваших днях свободи", – наголосив Президент.

 

...і сто грамів меду

В Острозі Зеленського зустрічали традиційно: студенти, перевдягнуті в Князя Василя-Костянтина Острозького та Гальшку Острозьку. 

До президента звернувся ректор «Острозької академії» Ігор Пасічник: «Для того, щоб оцей темп, який ви взяли, Ваша «п’ята швидкість», не зменшувався, потрібен досить потужний людський, інтелектуальний ресурс. Чи є в Україні молоді люди, готові за цю мізерну зарплатню чиновника служити цій державі самовіддано і йти разом із вами? Є, вони перед вами пане президенте, це спудеї і випускники Острозької академії.

У Вашій команді є дуже багато випускників Києво-Могилянської академії. Я думаю, підійшов час, щоб поруч із ними йшли випускники Острозької академії… Це той плацдарм кадрів, які готові йти з Вами і підставити своє плече».  

Зеленський на це відповів: «Я вас з'єднаю з нашим молодим новим прем’єр-міністром, він зараз шукає багато кадрів у кожне міністерство – я думаю, що ви підготуєте список найкращих випускників…».

Пасічник також вручив президенту «100 грам меду».

За матеріалами Вголос, UA Рівне, УНН, Рівненські новини, Рівне Вечірнє, ЧаРівне, Рівняни, Українська правда, 1news


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Показати коментарі (1)
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Рівень води у Світязі впав на 36 сантиметрів
Наступна новина Будинок біля луцької мерії могли підпалити
Останні новини
Схожі новини