Новинки сезону: на Світязі обіцяють газони і прибраний острів

Новинки сезону: на Світязі обіцяють газони і прибраний острів

Цьогоріч на центральному пляжі озера Світязь створять газони, висадять уздовж дорізок декоративні кущі  і дерева, а також облаштують рятувальні пости.

Про це розповіла директорка Шацького Національного прородного парку Марія Христецька, пише Район.Шацьк з посиланням на газету «Новий погляд +»

«Цього року плануємо створити газони по всій території центрального пляжу, а також алеї: висадити вздовж доріжок декоративні кущі і саджанці дерев» - поділилася директорка.

«Спільно з підприємцями хочемо облаштувати рятувальні пости, закупити буйки, встановити відповідні інформаційні стенди, нові альтанки тощо», - додала вона.

Візьмуться за екологічні стежки

Окрім того, працівники парку обіцяють продовжити розчищати і облаштовувати територію біля озера Світязь та інших водойм.

Також розпочнеться реконструкція екологічних стежок парку - заміна альтанок, містків, оглядових вишок.

«На усіх рекреаційних пунктах плануємо влаштування санвузлів із змивною системою» - пообіцяла Марія Христецька.

«Також у наших планах на цей рік – благоустрій острова на озері Світязь» - додала вона.

Марія Христецька

З чого все почалося?

Також Марія Христецька розповіла, з чого розпочалася реконструкція центрального пляжу Світязя.

«Ми з колегами довго думали, як це зробити, оскільки центральний пляж – це територія нацпарку, і ми не можемо ні надавати землю в оренду, ні вилучати окремі ділянки. Крім того, парк не має коштів, необхідних для проведення робіт з облаштування території для відпочинку, і водночас нічого не може запропонувати бізнесменам, які можуть навести лад на пляжі.

Але завдяки злагодженим діям ми прийняли єдине правильне рішення – пляж поділили на ділянки, кожну з яких закріпили за підприємцями. Вони відповідають за порядок на своїйтериторії – прибирають, косять траву. У третій лінії від озера підприємці мають право встановлювати торгові точки, щоб повернути собі витрачені на облаштування пляжу кошти.

Результат здивував уже минуло голіта – рівна територія пляжу, нові альтанки, кабінки для переодягання, дерев'яні доріжки. Туристи позитивно оцінили такі зміни».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Волинська боксерка здобула «золото» на Чемпіонаті України. ФОТО
Наступна новина Хлопцям, які зробили спортзал у розвалюсі, знайшли іншу хату
Останні новини
Схожі новини