Нью-Йоркський музей запропонував Трампу золотий унітаз замість картини Ван Гога. ВІДЕО

Нью-Йоркський музей запропонував Трампу золотий унітаз замість картини Ван Гога. ВІДЕО

Музей Гуггенхейма в Нью-Йорку запропонував президенту США Дональду Трампу золотий унітаз замість картини Вінсента Ван Гога, яку Білий дім попросив позичити для приватної резиденції президента США Дональда Трампа і першої леді Меланії.

Як пише The Washington Post, президентське сімейство хотіло бачити у себе картину Ван Гога 1888 року Пейзаж зі снігом, що зображає людину в чорному капелюсі, яка йде по шляху в Арлі, Франція, зі своїм собакою, передає НВ.

У своєму e-mail у відповідь куратор Ненсі Спектор запропонувала адміністрації інший експонат: 18-каратний, повністю функціонуючий, цілісний золотий туалет - інтерактивну роботу під назвою Америка, яку критики назвали сатирою, спрямованою на надлишок багатства в цій країні.

Вінсент Ван Гог. Пейзаж зі снігом

Музей Гуггенхейма виставляв Америку, створену сучасним художником Мауріціо Каттеланом і оцінювану в більш 1 млн доларів, протягом року в громадському туалеті для відвідувачів на п'ятому поверсі музею.

Але виставка закінчилася, і туалет запропонували замість Ван Гога адміністрації Трампа, "якщо президент і перша леді зацікавилися б його установкою в Білому домі", - писала Спектор в електронному листі.

Художник "може запропонувати його Білому дому за довгостроковий кредит", додала Спектор: "Він, природно, надзвичайно цінний і дещо крихкий, але ми надамо всі інструкції по його установці й догляду".

На прохання видання прокоментувати своє творіння Кателлан заявив: "У чому сенс нашого життя? Все здається абсурдним, поки ми не помремо, і тоді все набуває сенсу".

У США серед президентів прийнято брати видатні твори мистецтва для прикраси Овального кабінету, резиденції першої сім'ї і різних кімнат в Білому домі. Смітсонівський музей позичив сімейству Кеннеді картину Ежена Делакруа Курець. Подружжя Обами полюбляло абстрактне мистецтво, вибираючи твори Марка Ротко і Джаспера Джонса.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У роботі Facebook та Instagram стався масовий збій
Наступна новина Обережно кір: на Волині захворіли двоє дітей із сім’ї ромів
Останні новини
Схожі новини