Обладнання та каміння на мільйон: на Волині «накрили» три підпільні цехи

Обладнання та каміння на мільйон: на Волині «накрили» три підпільні цехи

23 липня правоохоронці провели 16 обшуків, під час яких ліквідували три підпільні цехи для обробки каміння, що зловмисники обладнали у Ковелі та Луцьку.

Про це повідомляє пресслужба поліцій Волинської ообласті.

У приміщеннях знайшли близько 300 кг обробленого та необробленого бурштину різної фракції, готові вироби з каміння, станки для ручної обробки та перероблення, додаткове обладнання, окрім цього, пістолет та гроші. 

Орієнтовна вартість вилученого обладнання та дорогоцінного каміння сягає близько 1 мільйона гривень.

Створив злочинну групу та налагодив незаконну схему придбання, зберігання та переробки незаконно видобутого на території Волинської, Рівненської та Житомирської областей бурштину-сирцю 34-річний мешканець Ковеля. Він забезпечував фінансування злочинної діяльності, проводив збір та виплату грошових коштів, а також визначав розмір винагороди кожному учаснику групи. Окрім організатора, до незаконної діяльності причетні мінімум 10 мешканців Волинської та Рівненської областей. Зловмисники налагодили схему переробки та збуту бурштину до Об’єднаних Арабських Еміратів.

Нині тривають слідчі дії. Вирішується питання щодо накладення арешту на вилучене майно та проведення необхідних експертиз. Усім учасникам злочинної групи оголосять про підозру.

Читати також: У Луцьку вранці невідомі викрали Lexus


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Вежу Чорторийських планують відкрити вже восени
Наступна новина У Ковелі 33-річний чоловік вчинив самогубство
Останні новини
Схожі новини