Переробляли та збували бурштин. На Волині судитимуть групу осіб за організацію незаконного бізнесу

Переробляли та збували бурштин. На Волині судитимуть групу осіб за організацію незаконного бізнесу
Фото ГУНП у Волинській області

На Волині слідчі завершили та скерували до суду кримінальне провадження щодо чотирьох людей, які здійснювали незаконні операції з бурштином. Зловмисники можуть провести за ґратами до семи років.

Про це 25-го травня повідомила пресслужба ГУНП у Волинській області. 

Слідство встановило, що у період з січня по грудень 2021 року волинянин облаштував приміщення, співвласником якого він є, під цех з переробки бурштину у сировину. Він хотів збувати його на території Волинської області та за межі України. Для цього чоловік залучив ще трьох спільників.

Організована злочинна група незаконно роздобувала, переробляла, зберігала, перевозила та збувала бурштин, законність походження якого не підтверджується відповідними документами.

Під час кількох санкціонованих обшуків правоохоронці вилучили у фігурантів понад 100 кг бурштину у сировині та декоративних елементах на понад 120 тис. грн.

Усім чотирьом фігурантам, за процесуального керівництва обласної прокуратури, повідомлено про підозру у збуті, придбанні, зберіганні, перевезенні та переробці бурштину, законність якого не підтверджується відповідними документами, вчиненими повторно, в складі організованої групи за ч. 3 ст. 28 ч.1 ст. 240-1 та ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 240-1 Кримінального кодексу України. Їм обрали запобіжний захід – домашній арешт. 

Нині слідчі відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП у Волинській завершили досудове розслідування. Кримінальне провадження з обвинувальним актом скерували до суду.

Зловмисникам загрожує, зокрема, до семи років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що суд арештував понад 236 кг бурштину-сирцю, який намагались вивезти за кордон.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Плити Ханса – найкращий варіант для вашого дому
Наступна новина Унаслідок ворожого обстрілу у Запорізькій області загинув волинський військовий
Останні новини
Схожі новини