Обмеження руху та дистанційне навчання: які заходи вживатимуть на Волині через негоду

Обмеження руху та дистанційне навчання: які заходи вживатимуть на Волині через негоду

Обмеження руху транспортних засобів на окремих автодорогах місцевого і державного значення та дистанційне навчання у школах.

Такі рішення прийняли під час засідання Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яку терміново зібрав голова ОДА Юрій Погуляйко сьогодні, 11 лютого 2021 року, аби об’єднати зусилля для мінімізації наслідків негоди, – інформують на сторінці ОДА.

Слід зауважити, що зазначені заходи запроваджуються на найближчі два дні, доки не відступить негода.

Участь у засіданні взяли керівники райдержадміністрацій, управління ДСНС, Національної поліції у Волинській області та голови територіальних громад області.

«Давайте надавати оцінки тому, що відбувається трохи пізніше, а сьогодні-завтра попрацюємо усі разом незалежно під партійної приналежності, чи якихось інших переконань. Працюємо усі разом: правоохоронці, рятувальники, комунальні служби та всі інші», - звернувся до усіх голова ОДА Юрій Погуляйко.

Зокрема, за пропозицією начальника управління ДСНС у Волинській області Володимира Грушовінчука вирішили обмежити рух великовагового та великогабаритного транспортних засобів на автодорогах державного значення, як це вже робили до цього, а також на дорогах місцевого значення, які зазвичай найбільше страждають від снігових переметів. Таке рішення прийняли необхідно, аби уникнути аварійних ситуацій, запобігти виникненню заторів та якнайшвидше розчистити дорогу. Бо лише за останню добу представники управління ДСНС здійснили 13 виїздів, аби визволити з снігового полону автомобілі.

Так, як зазначено у протоколі засідання, обмеження діятимуть:

«1) у порядку, визначеному законодавством, ввести обмеження руху великовагових та великогабаритних транспортних засобів на автомобільних дорогах державного значення:

  • Т-03-02 Піща – Шацьк – Любомль – Володимир-Волинський – Павлівка – Горохів – Берестечко – Козин - /М-06/ на ділянці м. Володимир-Волинський – с. Павлівка;
  • Т-03-05 Нововолинськ – Іваничі – Павлівка – Локачі на ділянці с. Павлівка – смт Локачі;
  • Т-03-03 Луцьк – Радомишль –Демидівка – Дубно (в межах Волинської області);
  • Т-18-02 /М-07/ - Маюничі – Велика Осниця – Красноволя – Колки - /Р-14/ - Копилля – Рожище – Торчин – Шклінь - /Р-17/ на ділянці смт Торчин – с. Шклінь;

Термін: на час ускладнення погодних умов

2) у порядку, визначеному законодавством, ввести обмеження руху усіх транспортних засобів на автомобільних дорогах місцевого значення:

у Луцькому районі:

  • а/д О 030744 Локачі – Шельвів – Линів – Кошів – Білосток – Антонівка – Забороль - /Р-22/ на ділянці Забороль – Антонівка – Білосток –Кошів – Линів – Шельвів;

у Локачинському районі:

  • а/д О 030745 Локачі – Хорів – Старий Загорів – Конюхи – Привітне – /Т-03-11/ – Войнин – Шельвів – Затурці на ділянках Шельвів – Войнин – Привітне, Хорів – Локачі;

Термін: на час ускладнення погодних умов».

Щодо навчання у школах, то голова ОДА Юрій Погуляйко запропонував завтра, 12 лютого, освітній процес організувати дистанційно.

Читайте також: На Волині на деяких дорогах обмежили рух вантажівок. Перелік

Окрім того, очільник області запропонував установам та підприємствам, де неможливо працювати дистанційно, скорегувати робочий графік таким чином, аби розвантажити громадський транспорт та населені пункти, зменшивши скупчення людей у години пік.

Читайте також: Мер Луцька просить підприємців скоротити робочий день для працівників через негоду

Що кажуть у міськраді?

У Луцькій міській раді повідомили, що 12 та 13 лютого, у зв’язку з погодніми умовами, в навчальних закладах буде організоване змішане навчання.

"Шановні лучани та жителі прилеглих громад! 12 та 13 лютого, у зв’язку з погодніми умовами, буде організоване змішане навчання у школах. Для тих дітей, які не можуть дістатися до школи, - дистанційне, для тих, хто йде у школу,- повноформатне. Педагоги працюватимуть у звичному режимі, уроки відбуватимуться згідно затвердженого розкладу. Тим учням, які вчитимуться в онлайн-форматі, матеріал і завдання надаватимуться через затверджені платформи і форми", - про це повідомив міський голова Ігор Поліщук.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині на деяких дорогах обмежили рух вантажівок. Перелік
Наступна новина На Волині чекають морози до мінус 28
Останні новини
Схожі новини