Очільника санаторію «Пролісок» обиратимуть на конкурсі

Очільника санаторію «Пролісок» обиратимуть на конкурсі

Сьогодні відбулося засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, яка розглянула питання про директора комунального підприємства “Волинський обласний санаторій матері і дитини "Пролісок".

14 лютого цього року завершується темін дії контракту з нинішнім директором оздоровниці Валентиною Касардою.

Питання виявилося досить дискусійним і депутати, які працюють в комісії, мали  різні позиції стосовно виходу із ситуації.

Зокрема, член комісії Святослав Кравчук пропонував продовжити контракт з Валентиною Касардою на один рік, тобто до  14 лютого 2019 року, а за три місяці до завершення дії контракту оголосити конкурс на заміщення посади директора.

Таку ж позицію підтримував депутат Сергій Слабенко, а також обранці громади, які не працююють у майновій комісії Анатолій Грицюк та Людмила Кирда. "Оскільки ми не не маємо претензій до господарської діяльності санаторію, то варто продовжитит контракт з діючим керівником, як ефективним менеджером", - висловив свою думку Анатолій Грицюк.

Між тим, комісія розглядала ще одну пропозицію, яка полягає в тому, щоб призначити Валентину Касарду в.о. директора на 3 місяці і за цей період провести конкурс на заміщення вакантної посади. Таку ідею підтримував член комісії, радник голови облради Вячеслав Рубльов.  Він наголосив, що   такі рішення приймалися і стосовно інших керівників. "Скажімо головний лікар обласної дитячої лікарні тривалий час працював у статусі виконувача обов'язків. Це не заважало йому взяти участь в конкурсі та стати його переможцем", - нагадав колегам Вячеслав Рубльов.

Людмила Кирда та Анатолій Грицюк заявили, що  на питання керівництва "Проліском" може в черговий раз впливати політика і закликали депутатів відкинути політичні амбіції, а проголосувати, керуючись прагматичними пріорітетами. 

Сама Валентина Касарда, яка як депутат працює у майновій комісії, висловила припущення, що частина депутатів хочуть її звільнення з посади керівника санаторію. Вона заявила, що коли не очолюватиме оздоровницю, то частина працівників звільняться з роботи. 

Пропозицію продовжити контракт з Валентиною Касардою на один рік, яка розглядалася першою,  підтримали голосуванням Сергій Слабенко та Святослав Кравчук.

Більшість комісії проголосувала за пропозицію  продовжити термін дії контракту з Валентиною Касардою на 3 місяці та рекомендувати конкурсній комісії оголосити конкурс на заміщення вакантної посади на директора КП "Санаторій "Пролісок".

Сама Валентина Касарда не голосувала за жодну з пропозицій через конфлікт інтересів.

Нагадаємо, Порядок провення конкурсу затверджений   обласною радою.
 
 

 

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку поліцейські викрили нарколабораторію. ФОТО
Наступна новина На Волині землі першою отримає Вишнівська ОТГ
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні