Очільника Волинської єпархії УПЦ МП Нафанаїла можуть звільнити, - ЗМІ

Очільника Волинської єпархії УПЦ МП Нафанаїла можуть звільнити, - ЗМІ
Керівник Волинської єпархії УПЦ МП, єпископ Нафанаїл

Керівника Волинської єпархії УПЦ МП, єпископа Луцького і Волинського Нафанаїла можуть перевести на іншу роботу через те, що в області більше сотні парафій перейшли до ПЦУ.

Про це йдеться у публікації видання Район.in.ua.

Звільнення хочуть і рядові священики, і вище керівництво

Журналісти стверджують, що частина священиків Московського патріархату незадоволена політикою керівника єпархії.

«Одна з причин: зростання кількості і розміру різноманітних «внесків». Так, з приходом владики Нафанаїла на Волинь, який з підлеглими спілкується принципово російською мовою, у єпархії значно зросла вартість священицьких нагород, і навіть «кошторис» приїзду архієрея на парафії. До речі, раніше ЗМІ повідомляли, що у рідному селі владики завершується будівництво двоповерхового будинку», - йдеться у статті.

Виданню стало відомо від близького оточення Нафанаїла, що є декілька священиків і благочинних, які уже готові їхати напряму до Канцелярії Київської митрополії УПЦ МП з вимогою змістити владику з Волинської кафедри.

Також автори публікації пишуть, що керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський і Броварський Антоній думає про переведення владики на іншу кафедру. Причиною цьому називають той факт, що Волинь втратила понад сотню храмів і більшість з них – у Волинській єпархії, менше – у Володимир-Волинській.

«Митрополит Антоній відомий також тим, що керує неофіційним відділом безпеки УПЦ МП. Раніше у ЗМІ була інформація, що на Волині за «безпеку» відповідає прес-секретар єпархії Олег Точинський. Функція цього відділу – проводити таку інформаційну політику, яка стримає процес переходів парафій до ПЦУ. Олег Точинський став одним із найактивніших коментаторів церковних подій в Україні для російських ЗМІ», - стверджують журналісти.

Змістити єпископа хоче настоятельниця Зимненського монастиря

За інформацією ЗМІ, за справу взялася також ігуменя Зимненського монастиря Стефанія (Бандура).

«Матінка тримає під повним контролем Митрополита Володимир-Волинського і Ковельського Володимира (у миру – Констянтин Мельник), але вона не може змиритися з тим, що Нафанаїл не піддається такому ж ручному управлінню. Оскільки матінка Стефанія має неабиякі зв’язки серед керівництва Московського патріархату і користується так званим телефонним правом для вирішення найважливіших питань УПЦ, вона зараз робить усе, аби Волинську єпархію очолив митрополит Житомирський і Новоград-Волинський Никодим (Горенко), який в минулому керував Володимир-Волинською єпархією і був близьким до митрополита Вінницького і Барського Симеона (Шостацького)», - резюмують автори публікації.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Відомий письменник з Волині презентував новий роман. ФОТО
Наступна новина На Волині до ПЦУ юридично перейшло ще 9 парафій. ОНЛАЙН-КАРТА
Останні новини
Схожі новини