Одеська кіностудія змінює курс на європейського глядача. ВІДЕО

Одеська кіностудія змінює курс на європейського глядача. ВІДЕО

23 травня 2019 року легендарна Одеська кіностудія художніх фільмів урочисто відзначить свій 100-річний ювілей, – повідомляють Вісті Одеси.

За свою багаторічну історію студія створила велику кількість популярних фільмів, які по праву давно вважаються справжніми шедеврами вітчизняного кіно. Кіностудія і досі залишається значимим культурним надбанням та предметом гордості не лише для Одеси, але і для України. Щоб зберегти цей статус, керівництво розробило план реновації. В чому він полягає, розповіли журналістам на прес-конференції.

Голова Одеської ОДА Максим Степанов та голова правління Одеської кіностудії, лучанин Андрій Осіпов підписали Меморандум про співпрацю для відтворення повноцінного Музею історії кіно. 

«В чудовому маєтку Сан-Донато знаходиться музей, який належить спілці кінематографістів України, а у нас – в п’ятому павільйоні, є також музей кіно, який створила Одеська кіностудія. Для мене є величезною мрією об’єднати ці два музеї і створити нарешті достойний єдиний музей, духовною частиною якого будуть наші славетні кіноматографісти, а працюватиме у ньому молодь», – наголосив Андрій Осіпов.

Крім того, в Одеській кіностудії повідомили, що збираються переорієнтуватися із російського глядача на європейського. Сприяє цьому – ріст державного фінансування українських фільмів та серіалів. 

Більше дивіться у сюжеті.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Рівному влаштували нічний забіг, щоб зібрати кошти для хворої дівчинки
Наступна новина Біля ресторану «Чевермето» на Дубнівській відкрили дитячий майданчик
Останні новини
Схожі новини