Одному з соборів УПЦ МП на Волині не продовжать договір оренди

Одному з соборів УПЦ МП на Волині не продовжать договір оренди

Волинська обласна військова адміністрація надіслала настоятелю релігійної громади Свято-Успенського кафедрального собору УПЦ МП митрополиту Володимиру повідомлення про розірвання договору оренди про безоплатне користування святинею

Про це повідомили на сторінці Володимир-Волинської єпархії УПЦ.

В ОВА заявили, що розглянули заяву релігійної організації Володимир-Волинської єпархії УПЦ МП щодо надання можливості користування пам’ятками архітектури національного значення – Свято-Успенським собором, будинком з дзвіницею та мурами з брамами, що розташовані у Володимирі на вулиці Соборній 25, 27. Однак там зазначили про неможливість продовження договору оренди про безоплатне користування даними спорудами, який закінчується 1-го липня 2024 року.

Відтак релігійну організацію Володимир-Волинської єпархії УПЦ московського патріархату просять звільнити й передати майно до липня цього року.

Натомість в УПЦ кажуть, що «влада хоче відібрати в них святиню».

«Ми втомилися доводити, що не маємо ніяких зв'язків з РПЦ, що не служили й не служимо ворогу. Багато парафіян нашої церкви нині на фронті, ми постійно допомагаємо воїнам і ось таке рішення ми отримали від влади, яка хоче просто знищити нашу віру», – йдеться у повідомленні єпархії.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Де на Волині вимкнуть світло 16 травня
Наступна новина Волинські рятувальники оштрафували палія сухої трави
Останні новини
Схожі новини