«Щоб не казали, що я за БПП чи Тимошенко, вибрав ляшківця», - Михаїл про делегатів на соборі

«Щоб не казали, що я за БПП чи Тимошенко, вибрав ляшківця», - Михаїл про делегатів на соборі

Митрополит Луцький та Волинський Михаїл розповів, як обирав делегатів для участі в об’єднавчому церковному соборі.

Про це він розповів у вівторок, 18 грудня, під час прес-конференції у Луцьку.

Нагадаємо, у суботу, 15 грудня, у Києві відбувся собор, під час якого створили Православну церкву України. Митрополит Михаїл був одним з кандидатів на предстоятеля нової структури. Однак він зняв свою кандидатуру на користь митрополита Єпіфанія. За правилами, усі архієреї повинні були взяти з собою на собор двох делегатів – священика та мирянина.

Разом з митрополитом Михаїлом до Києва їздили священник Микола Цап та депутат Волинської обласної ради Микола Буліга.

«Для обрання делегатів на єпархіальних зборах в присутності духовенства представляються кандидатури для відкритого голосування. В цьому випадку я був головою і я пропонував кандидатів. Свого помічника, канцлера єпархії Миколу Цапа запропонував, бо він і так займається інформацією, а рядовому священику було б важко потім пояснити, що відбувалося», - розповів владика.

«В якості другого кандидата я вибрав одного з незаангажованих чоловіків. Кого б не вибрав, зразу скажуть – то ти з владою, то з опозицією. Тому, щоб не сказали, що я за БПП чи за Юлію Тимошенко, чи УКРОП, я вибрав представника Радикальної партії», - пожартував священнослужитель.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Унікальні світлини фресок костелу у Любешеві
Наступна новина Рейковий автобус «Луцьк-Львів» зламався: пасажирів возять у темряві та холоді. ФОТО
Останні новини
Схожі новини