Офіційно: через «Ягодин» незаконно ввезли більше 130 авто на «бляхах»

Офіційно: через «Ягодин» незаконно ввезли більше 130 авто на «бляхах»

Більше 130 транспортних засобів на іноземній реєстрації ввезли в Україну через ПП «Ягодин» на Волині.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України. 

Так, зокрема, оперативники Держприкордонслужби викрили схему незаконного ввезення в Україну транспортних засобів іноземної реєстрації та їх подальшої легалізації на території нашої держави.

Також встановили коло осіб, які незаконно і зухвало взяли на себе повноваження державних органів.

Крім того, чітко з’ясували механізм здійснення протиправної діяльності, який полягав у незаконному ввезенні в Україну з Польщі автомобілів польської і литовської реєстрації, використовуючи при цьому підроблені контрольні талони з відмітками прикордонної служби і митниці про перетин кордону.

Тож наразі підтвердили  незаконне ввезення через пункт пропуску «Ягодин» 131 транспортного засобу.

Після формування доказової бази на завершальній стадії документування провели обшуки у приватних господарствах Любомльського району Волинської області, а це – 7 фігурантів справи. Як результат, повністю підтвердили злочинну діяльність і вилучили ще ряд транспортних засобів та велику кількість речей і предметів, які використа.ть у якості доказів в суді.

Зокрема, у ході обшуків виявили 4 незаконно ввезених транспортних засоби, 32 комплекти номерних знаків на автомобілі польської та української реєстрації, підроблені датоштампи прикордонних і митних органів.

Також знайшли окремі елементи відтисків і штампів на українській і польській мовах, що використовувались для підробляння різних документів, підроблені печатки польських нотаріусів, більше 1 тисячі бланків контрольних талонів, понад 60 польських свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, близько 60 пакетів документів на автомобілі, в тому числі і підроблені бланки доручень на право керування, поліси страхування, договори купівлі-продажу.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ВМБ нерухомість пропонує сучасний будинок біля Луцька повністю готовий до проживання. ФОТО
Наступна новина «У нас стільки потреб, що й 100 мільйонів буде мало», - головний лікар Волинського онкодиспансеру
Останні новини
Схожі новини