«У нас стільки потреб, що й 100 мільйонів буде мало», - головний лікар Волинського онкодиспансеру

«У нас стільки потреб, що й 100 мільйонів буде мало», - головний лікар Волинського онкодиспансеру

При внесенні змін до обласного бюджету на черговій сесії пропонується виділити понад 8 млн грн для потреб обласного онкодиспансеру. 

Такою є позиція голови бюджетної комісії Ірини Вахович, яка, нагадуємо, ініціює визначити заклади охорони здоров'я пріорітетом номер один у нинішньому бюджетному питанні.

Ірина Вахович пропонує віддати для онкодиспансеру повну суму залишків медичної субвенції. Йдеться про 6,4 млн грн, які можна використати для придбання нового ренгенобладнання.

 

"Ця позиція узгоджена з управлінням охорони здоров'я ОДА. Ми разом вивчали прблему і впевнилися в актуальності такої потреби", - зауважила голова бюджетної комісії.

1,8 млн грн пропонується виділити онкодиспансеру при розподілі вільних залишків. 

"З них 1 млн грн буде спрямовано на підтримку дороговартісного обладання, яке є в онокодиспансері і придбане за кошти меценатів. 550 тис. грн пропонуємо спрямувати на заміну блоків живлення для  гамма-терапевтичного обладнання і ще 250 тис. грн на ремонт пошкодженої теплотраси", - розповіла Ірина Вахович.

Всі ці позиції підтримують депутати, які побували в онкодиспансері і впевнилися в актуальності його потреб.

Головний лікар медичного закладу Юрій Малімон каже, що пропонована сума видатків - значна тільки на перший погляд.

"В нас такий великий знос апаратури, що й 100 млн грн було б мало. Але, враховуючи, що онкодиспансер не отримував бюджетних коштів на оновлення апаратури багато років, задоволені й тим, що пропонується. Далі потрібно подбати про нові УЗД-апарати та радіологічне обладнання", - зазначив головний лікар.

Досить важлива проблема для онкодиспансеру - це медикаменти. Вони, як відомо дороговартісні і левова частка видатків лягає на плечі пацієнтів.

"Державна програма з онкології закінчилася в минулому році. Нова - не прийнята. Зараз працюємо над обласною програмою, проект якої подамо на розгляд обласної ради", - розповів Юрій Малімон депутатам.

Серед інших завдань, які потрібно вирішувати якомога швидше – покращання умов для відділення хімотерапії. Тут маємо переповнені палати, в яких лікується по шестеро хворих.

Наразі вивчається питання про вирішення проблеми. Один із варіантів -- перенесення хоспісу, який знаходиться на території онкодиспансеру, в приміщення обласної лікарні в Боголюбах. Таким чином, можна буде вивільнити приміщення для хворих онкодиспансеру. 

"Але це питання потребує глибоко вивчення та врахування усіх позицій", – зауважила ініціатор ідеї Ірина Вахович.

Бюджетних видатків потребує і сам фасад онкодиспрансеру.

 

Читати далі


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Офіційно: через «Ягодин» незаконно ввезли більше 130 авто на «бляхах»
Наступна новина Володимир-Волинський - на межі екологічної катастрофи. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини