«Окрилені безмежною любов'ю»: у Луцьку провели фотосесію для дітей з аутизмом і їхніх мам

«Окрилені безмежною любов'ю»: у Луцьку провели фотосесію для дітей з аутизмом і їхніх мам

У Луцьку 29 березня провели фотосесію для діток з аутизмом та їхніх мам.

Зустріч у фотостудії відбулася під гаслом "Окрилені безмежною любов'ю", розповіла Суспільному голова громадської організації "Повір у себе" Інна Гачукова

Зараз в організації – 31 дитина. Найстаршій 20 років, наймолодшій дівчинці – чотири.

Зі слів Інни Гачукової, фотосесії для дітей та мам організовують уже вчетверте, такі зустрічі дарують позитивні емоції, нові навички, досвід та допомагають дітям соціалізуватися.

"Мами 24/7 проводять час із дітьми. Була ідея – не лише показати награні емоції радості та щастя, а показати усі емоції: любов, смуток, радість – усе те, що переповнює чи переповнювало мам впродовж усього життя з дитиною із аутизмом", – говорить голова громадської організації "Повір у себе".

Лучанка Олександра Гаврилова прийшла на фотосесію із дев'ятирічним сином. Діагноз "аутизм" Данилу поставили в три із половиною роки.

В громадській організації Данило займається п'ять років. Жінка каже: фотосесії допомогли сину стати більш врівноваженим.
 

"Фотосесія для нас – це показати ті емоції, які є в дитини з аутизмом, тому що вони дуже часто міняються. Він сміється, а через 30 секунд починає плакати, злитися, а потім знову сміятися. Показати суспільству наших дітей, щоб суспільство їх не боялося", – ділиться матір. 

Голова організації "Повір у себе" Інна Гачукова каже: нині сім’ям, в яких виховуються діти з аутизмом – непросто, адже державної підтримки бракує. Своїм особистим досвідом та діяльністю, говорить, намагається підтримувати батьків.

"Наші діти – у батьківських організаціях, які створені батьками. Це добре, але не те, чого ми хочемо. Нам потрібні і центри денного перебування, потрібно їх створювати. Батьків треба заряджати позитивом, підтримувати їх. Наша фотосесія націлена на те, щоб суспільство побачило наших дітей», – говорить Інна Гачукова.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині в останню дорогу провели Героя Василя Клепанчука. ФОТО
Наступна новина У Луцькому районі знайшли повішеним чоловіка
Останні новини
Схожі новини