Олександр Савченко звернувся до волинян у зв'язку з річницею Чорнобильської трагедії

Олександр Савченко звернувся до волинян у зв'язку з річницею Чорнобильської трагедії

Голова Волинської обласної державної адміністрації Олександр Савченко звернувся до жителів Волині у зв'язку з річницею Чорнобильської трагедії.

Про це повідомляє прес-служба Волинської ОДА.

Шановні волиняни! 26 квітня 1986 р. вогонь Чорнобиля опалив землю і душі мільйонів українців, породив велику кількість проблем, що з плином часу змінюються, трансформуються, але, на жаль, не зникають. «Мирний атом» за лічені секунди здолав державні кордони, спричинив національну трагедію, наслідки якої ми відчуваємо й досі.

Катастрофа могла б обернутись значно більшою бідою, якби на шляху невидимого ворога не стали люди – мужні, рішучі, здатні на самопожертву. Ризикуючи власним життям та здоров’ям, ліквідатори, серед яких було чимало й волинян, виконали свій громадянський обов’язок і захистили людство від згубного впливу і подальшого розповсюдження радіації. Тому сьогодні весь світ складає шану та схиляє голову перед самовідданістю цих відважних людей, що рятували планету від радіоактивного пекла.

Висловлюю глибоку вдячність мужнім учасникам ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС і тим, хто нині продовжує виконувати складні й відповідальні завдання на станції та у зоні відчуження. Бажаємо Вам та Вашим родинам міцного здоров’я, щастя, оптимізму, миру, добробуту та благополуччя!

Час не загоїв чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й трагічні події, імена мужніх людей, які виявили жертовність, високий патріотизм, і зупинили ядерну катастрофу… Вічна їм слава!

Слава героям-чорнобильцям!

Слава Україні!

З повагою голова обласної державної адміністрації Олександр Савченко.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина З в'язниці втік волинянин, якого засудили за зґвалтування
Наступна новина Вчені винайшли бактерії, які знищують пластик
Останні новини
Схожі новини