Вчені винайшли бактерії, які знищують пластик

Вчені винайшли бактерії, які знищують пластик

Через пів століття планета Земля може потонути в токсичному смітті, який виробляється продуктами з пластику. Одна пластикова пляшка може розкладатися близько 400 років.

З усього об’єму виробленого пластика переробляють лише 10%. Спалюють стільки ж. А 80% просто відправляються на звалища. Або ще гірше – він потрапляє в річки, моря й океани, передає 1news.

Сьогодні, за попередніми оцінками вчених, площа великої сміттєвої плями в Тихому океані становить близько двох мільйонів квадратних кілометрів. Це можна порівняти з територією більшості країн Центральної і Східної Європи.

Такі “плями” є в Атлантиці та Індійському океані. І щоб весь цей пластик розклався, потрібно близько тисячі років, за умови, що більше ніхто не викине ні стаканчика.

Нещодавно японські вчені аналізували ґрунт на місці переробки пластику й абсолютно випадково виявили бактерії, які харчуються полімерами. А в британському університеті Портсмута мікроорганізми модифікували.

Наразі над новою технологією працюють п’ять університетів з усього світу. Вчені обіцяють, що коли вдосконалять бактерії і доб’ються швидкого розщеплення полімерів, поділяться технологією безкоштовно. Щоб перемога у війні з пластиком стала ближчою.

Фото ілюстративне

Джерело: 1news.com.ua


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Олександр Савченко звернувся до волинян у зв'язку з річницею Чорнобильської трагедії
Наступна новина У Луцьку відбудеться еко-виставка картин
Останні новини
Схожі новини