Онлайн курси англійської мови: плюси та мінуси

Онлайн курси англійської мови: плюси та мінуси
Фото ілюстративне

Сучасні технології не стоять на місці, завдяки чому навчання онлайн уже не здається фантастикою. Навпаки, воно дає величезні можливості здобути освіту в найрізноманітніших напрямках. Включаючи також і онлайн курси англійської мови. Однак для багатьох цей спосіб навчання все ще здається малоймовірним у своїй ефективності. Водночас шанувальників у подібного напряму навчання з кожним роком стає все більше. 

Розібратися в основних тонкощах допоможе докладне ознайомлення з усіма перевагами та недоліками навчання онлайн.  

Детальніше: https://schoolguide.in.ua/english/kyiv/courses/livoberezna

Переваги онлайн курсів англійської

Насамперед не завадить докладніше розібратися з позитивними сторонами питання. До того ж їх набагато більше, ніж негативних.

Ведення запису

Багато які онлайн курси з англійської мови ведуть запис відео проведених уроків. Завдяки цьому, якщо студент пропустив урок з якоїсь причини, він зможе наздогнати матеріал самостійно, просто подивившись запис уроку.

Гнучкість

Дистанційне навчання набагато доступніше стандартного у фінансовому плані, але також заняття онлайн означають ще й гнучкість. Можна займатися не тільки вдома, а й де завгодно. Головна умова - наявність стабільного інтернету, а також комп'ютера або планшета. Це справжня паличка-виручалочка для тих, хто перебуває в постійному русі або має рухомий графік роботи.

Індивідуальний підхід

Багато мовних шкіл і навчальних платформ зараз пропонують великий асортимент навчальних програм. Крім того, уроки підбираються відповідно до поточного рівня володіння мовою, щоб студент не витрачав час на вивчення інформації, яку і так уже знає. Таким чином, навчання стає ефективнішим.

Інтерактивність

Це один із головних плюсів занять такого плану. Студенти активно взаємодіють із навчальним матеріалом. Вони не тільки виконують вправи, а й беруть участь у діалогах, тренуючи мовлення в режимі реального часу.

Отримання зворотного зв'язку моментально 

Студенти можуть обирати різні способи зв'язку - як публічний чат, так і особисте повідомлення вчителю. Завдяки невеликій кількості людей у групах викладачеві набагато легше відреагувати швидко та зосередитися на запитанні від учня, щоб дати правильну відповідь.

Різноманітний процес

Проведення занять в онлайн-режимі дає змогу вчителю використовувати найрізноманітніші форми навчання - від підручників до відеороликів і навіть ігор. Таким чином урок виходить всебічним.

Різні формати

Заняття можуть проводитися як в індивідуальному порядку, так і в умовах групових курсів англійської мови онлайн (в середньому, до 10 осіб). Останній - вигідніший варіант у плані мовної практики. Спілкуючись із кількома людьми одночасно, можна швидше звикнути до різних темпів мови й акцентів, подолати страх говорити англійською на публіці.

Недоліки онлайн курсів англійської

Але, як і в будь-якої іншої організації, в онлайн курсів є і свої негативні сторони:

 – повна відсутність фізичної взаємодії – головний мінус - відсутність особистого контакту з одногрупниками та викладачем. Через це може відчуватися брак мотивації або конкуренції,

 – проблеми технічного характеру – це може бути що завгодно - від зависання ПЗ до відключення інтернету. Але все це призведе до втрати нитки розмови та погіршення розуміння матеріалу,

 – прокрастинація – найважливіше в онлайн навчанні - це самодисципліна. Відсутність чіткого постійного розкладу може стати проблемою для тих, хто має звичку все відкладати до останнього,

 – розподіл уваги – тут справа не в увазі вчителя. Інтернет буде увімкнений під час заняття, тож студенти можуть почати відволікатися через сповіщення з особистих соціальних мереж.

Вибір індивідуальних курсів англійської мови онлайн чи групових, цей досвід навчання в будь-якому разі буде корисним. Коли є, з чим порівнювати, учень краще зрозуміє, який підхід йому більше до вподоби.

*реклама


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина ВМС України вперше долучилися до масштабних навчань НАТО
Наступна новина Мер Луцька передав допомогу бійцям 5 ОШБР
Останні новини
Схожі новини