Оплачувати комуналку і записатися до лікаря: луцьких пенсіонерів вчать цифрової грамотності

Оплачувати комуналку і записатися до лікаря: луцьких пенсіонерів вчать цифрової грамотності

У Луцькій центральній бібліотеці для дорослих навчають комп’ютерній грамотності пенсіонерів. Такі заняття дозволяють людям отримати цифрові навички, які нині необхідні для розв'язання побутових питань.

Про це розповіла Суспільному завідувачка відділу обслуговування Ірина Гулюк.

Пенсіонерів вчать користуватися смартфонами, оплачувати комунальні послуги онлайн, реєструватися у додатку "Дія", як забронювати ліки на сайті, як стати на чергу до певного лікаря. 

Працівники бібліотеки проводять групові заняття, які відбуваються раз на місяць, та надають індивідуальні консультації у будь-який день, за запитами відвідувачів, — розповідає тренерка цифрових курсів Надія Шатрова

Наприклад, Людмила Ковальчук прийшла на заняття втретє і уже вміє створювати електронну скриньку. Можна звичайно у дітей вчитися, – каже жінка, – але їм ніколи немає часу, а бібліотекарі завжди уважні, розкажуть, повторюють, якщо не зрозумів.

53-річний лучанин Ігор Клименко – постійний читач бібліотеки. Чоловік ходить на заняття з кібербезпеки, бо, каже, не раз зіштовхувався із шахрайськими схемами.

Відвідують навчання з цифрової грамотності читачі від п'ятдесяти до сімдесяти років. Заняття відбуваються в рамках проєкту "Дія. Цифрова освіта" у дванадцяти книгозбірнях Луцької громади. Безплатні навчання для пенсіонерів планують запровадити в районних бібліотеках.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Нетверезий волинянин поклав патрульним 3000 гривень, щоб відпустили
Наступна новина Владику Матфея возвели у сан архієпископа. ФОТО
Останні новини
Схожі новини