Оплата за доставку газу: що потрібно знати споживачам

Оплата за доставку газу: що потрібно знати споживачам
Фото ілюстративне

З початку 2020 року на Волині за доставку газу сплатили 90% споживачів. Від вчасних розрахунків за послугу залежить чи буде газ у домівках волинян. Адже саме за кошти, які сплачують споживачі газорозподільна компанія «Волиньгаз» проводить ремонт газових мереж, купує газорегулююче обладнання, забезпечує цілодобову роботу аварійної служби «104».

 Плата за доставку (розподіл) газу – це щомісячний рівний платіж. Розраховується він на основі кількості спожитих кубометрів у попередньому газовому році (з 1 жовтня 2018 р. по 30 вересня 2019 р.), – інформує пресслужба «Волиньгазу».

Вартість доставки на місяць можна розрахувати самостійно: суму кубів газу, спожитого за рік, ділимо на 12 місяців й отриманий результат множимо на тариф на розподіл.

Строк оплати доставки газу – до 20 числа місяця, в якому отримуєте послугу. Тобто, за липень – до 20 липня, за серпень – до 20 серпня і т.д. Рахунки за розподіл можна отримувати і в паперовому, і в електронному вигляді. Паперовий, традиційно, доставляє Укрпошта, а електронний можна переглянути в Особистому кабінеті на сайті 104.ua.

Оплатити квитанцію можна не виходячи з дому, в онлайн-сервісах компанії «Волиньгаз»: Особистий кабінет на сайті 104.ua,  чат-бот «7104ua» у Viber , мобільний додаток 104Mobile для Android, мобільний додаток 104Mobile Light для iPhone , Telegram-бот 7104ua.  Економніше сплачувати за квартал чи півроку наперед, адже таким чином можна заощадити на комісії.

Наголошуємо, що під час оплати за послугу розподілу газу через інші платіжні системи необхідно вказувати в призначенні платежу номер свого особового рахунку або адресу. Якщо споживач не вказав усі потрібні реквізити, то такий платіж вважається неідентифікованим, відповідно не надходить на рахунок споживача. Внаслідок цього формується заборгованість. Також закликаємо зберігати усі квитанції про оплату, аби уникнути подальших непорозумінь та мати докази сплати наданої послуги.

 «Оплачувати за послугу доставки газу потрібно у встановлені законодавством терміни – щомісяця до 20 числа. Ми вдячні нашим клієнтам, які знаходять можливість вчасно сплачувати рахунки. Тих, хто з певних причин не встиг розрахуватися за розподіл газу, закликаємо не накопичувати борги, адже після карантину ми будемо змушені від’єднати боржників від системи газопостачання», – зауважив директор комерційний АТ «Волиньгаз» Андрій Карпомиз.

АТ «Волиньгаз» звертає увагу споживачів, що з 1 липня 2020 р., відбувся другий етап підвищення тарифу на розподіл газу. Відтепер – 0, 98 грн. з кубометра.

 Нагадаємо, з 1 січня по 30 червня 2020 р. згідно рішення НКРЕП від 24.12.2019 №3015 тариф на послуги розподілу газу для АТ «Волиньгаз» склав 0,91 грн. за м куб. в місяць без ПДВ. З 1 липня очікували вирівнювання тарифу до 1,10 грн. в місяць без ПДВ. Однак, рішенням Державного регулятора з липня 2020 року тариф за доставку газу для клієнтів АТ «Волиньгаз» становить 0,98 грн. за м куб. в місяць, в тому числі ПДВ. Рівень зростання – 0,07 копійок.

 Довідково: АТ «Волиньгаз» обслуговує понад 7, 7 тис. км. газопроводів різного тиску. Компанія здійснює розподіл природного газу для 250 тис. побутових споживачів та понад 4 тис. підприємств Волинської області.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Алкотур у 90-ті: «Вухо», «Жаба» та інші культові забігайлівки Луцька. Пішли?
Наступна новина Відомо, які волинські дороги відремонтують цього року
Останні новини
Схожі новини