«Ординці мають вмирати на нашій землі», – боєць волинської тероборони з позивним «ЯR»

«Ординці мають вмирати на нашій землі», – боєць волинської тероборони з позивним «ЯR»

Пан Ярослав, який служить у третій стрілецькій роті Луцького батальйону Волинської бригади тероборони, у великодні дні вдягає під однострій вишиванку.

Про бійця розповіли на сторінці 100 бригади ТРО у фейсбуці. 

– Це моя перша вишиванка – її подарувала дружина понад 20 років тому. Мав таку традицію – завжди брати цю сорочку в закордонні поїздки. Ніколи не рахував, у скількох країнах вона побувала. Але, поза всяким сумнівом, понад півтора десятка набереться, – розповідає пан Ярослав.

Чоловік має дуже короткий та яскравий позивний – «ЯR»:

– В моєму уявленні «ЯR» – це велика енергія, яка може гори звернути, – каже Ярослав.

За освітою чоловік є лікарем-ревматологом, проте вже багато років працює у фармацевтичних компаніях. Зв’язки у цій сфері на початках широкомасштабного вторгнення неабияк допомогли укомплектувати аптечки бійців та батальйонний автомобіль швидкої медичної допомоги за стандартами НАТО.

А ще «ЯR» є батьком відразу чотирьох дітей – двох синів і двох доньок:

– Старший син, до речі, також обрав фах лікаря. Вже закінчує інтернатуру з хірургії. Не раз приїжджав до нас у батальйон як інструктор з тактичної медицини.

Як розповідає пан Ярослав, за півтора місяця перебування Луцького батальйону на сході України, ставлення інших підрозділів ЗСУ до волинських тероборонців змінилося докорінно:

– Спочатку здавалося, що нас сприймають не надто серйозно. Але за рік підготовки на Волині ми, насправді, дуже багато чого навчилися. А головне – стали злагодженим колективом вмотивованих однодумців. Тож нам вдавалося втримувати наші позиції навіть у найкритичніших ситуаціях. Тепер до нас на Донбасі ставляться з підкресленою повагою – інакше як «волинськими партизанами» вже, здається, і не називають.

А ще «ЯR» стверджує, що він та його побратими… знають рецепт Перемоги:

– Ми не маємо вмирати за Перемогу, це вони – ординці – мають вмирати на нашій землі, бо їх сюди ніхто не кликав. Ми ж маємо бути навченими, екіпірованими й мати усі ресурси, аби швидко впоратися зі своїм ворогом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Великдень на Волині родина отруїлась чадним газом, дитина в лікарні
Наступна новина У Луцьку горів житловий будинок. ФОТО
Останні новини
Схожі новини