Оцінка роботи поліції – реальні терміни ув’язнення для членів злочинних груп, – В'ячеслав Аброськін

Оцінка роботи поліції – реальні терміни ув’язнення для членів злочинних груп, – В'ячеслав Аброськін

Перший заступник Голови Національної поліції України В’ячеслав Аброськін повідомив, що за три місяці цього року вдалося викрити 96 організованих груп (ОЗГ) і злочинних організацій (ЗО), зокрема, 9 банд.

При цьому за аналогічний період минулого року було викрито 55 ОЗГ, з них – 2 банди.

На цьому він наголосив сьогодні, 12 квітня, під час селекторної наради з керівниками всіх територіальних підрозділів кримінальної поліції країни, – повідомляє Департамент комунікації 
Національної поліції України.

Під час наради йшлося про результати роботи поліції з протидії організованій злочинності та проблемні питання, які виникають на шляху притягнення зловмисників до відповідальності.

«Організована злочинність намагається впливати на криміногенну обстановку в регіонах нашої країни. І оцінка нашої роботи щодо ліквідації організованої злочинності – це реальні терміни ув’язнення для членів цих угрупувань та злочинних організацій», – наголосив В’ячеслав Аброськін.

Так, за три місяці цього року за матеріалами карного розшуку закінчили досудове розслідування та направили до суду 37 кримінальних проваджень відносно організованих груп і організацій.

До кримінальної відповідальності притягуються 140 їх учасників, що на 50 осіб більше порівняно з аналогічним періодом минулого року. Серед них – 39 організаторів та 101 виконавець, які обґрунтовано підозрюються у вчиненні 242 тяжких та особливо тяжких кримінальних правопорушень.

Серед викритих злочинів у складі організованих груп та організацій – умисні вбивства, зокрема, «на замовлення», злочини у сфері незаконного обігу зброї, десятки розбоїв і крадіжок.

Під час наради перший заступник глави Нацполіції наголосив на розкритті злочинів, вчинених громадянами інших країн у складі ОЗГ. Так, за три місяці цього року українськими поліцейськими затримано вісім так званих «злодіїв у законі».

«П’ятнадцять регіонів країни межують з іншими державами. Окремо маємо протидіяти організованим групам, сформованим на етнічному підґрунті, які зсередини намагаються впливати на криміногенну ситуацію в Україні», – зазначив В’ячеслав Аброськін.

Він поставив завдання всім керівникам територіальних підрозділів посилити роботу у зазначених напрямах та докласти максимум зусиль для того, аби учасники злочинних груп та організацій отримали відповідне покарання. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Прокуратура в суді довела необхідність повернення до місцевого бюджету 327 тис грн
Наступна новина Під час «Забігу на шпильках» жінки зможуть обстежити молочні залози
Останні новини
Схожі новини