Прокуратура в суді довела необхідність повернення до місцевого бюджету 327 тис грн

Прокуратура в суді довела необхідність повернення до місцевого бюджету 327 тис грн

Прокурори Маневицької місцевої прокуратури при вивченні законності використання коштів місцевого бюджету з'ясували, що за відсутності законних підстав відтерміновано повернення коштів сільськогосподарськими виробничими кооперативами до районного бюджету на суму понад 327 тис. грн.

Про це повідомляє прокуратура Волинської області. 

Прийняття ж такого рішення не передбачене чинним законодавством та виходить за межі повноважень ради, а зазначені грошові кошти є позикою, переданою суб’єктам господарювання на підставі двосторонніх договорів.

Відстрочка повернення до бюджету територіальної громади району такої значної суми коштів суперечить інтересам держави, які полягають у забезпеченні належного фінансування інших бюджетних програм та заходів.

У зв’язку з цим місцева прокуратура звернулась до Волинського окружного адміністративного суду із позовом про визнання протиправним та скасування незаконного рішення районної ради.

Суд задовольнив позовні вимоги прокурорів у повному обсязі. 

Рішення Маневицької районної ради про відтермінування повернення коштів скасовано, відтак понад 327 тис. грн буде повернуто до бюджету. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Савченко закликає волинян вакцинуватися від кору
Наступна новина Оцінка роботи поліції – реальні терміни ув’язнення для членів злочинних груп, – В'ячеслав Аброськін
Останні новини
Схожі новини