У селі на Волині священник захворів на коронавірус

У селі на Волині священник захворів на коронавірус
Фото ілюстративне

У селі Смідин Старовижівського району у священника виявили коронавірус. 

Про це йдеться у програмі «На часі» ТРК «Аверс», повідомляє ІА Волинські Новини.

Голова Смідинської ОТГ Оксана Піцик запевнила, що провела бесіду з усіма лідерами релігійних громад ОТГ, аби ті дотримувалися протиепідемічних заходів і подали пропозиції, як в умовах карантину максимально безпечно для людей провести Вербну неділю та Пасху. Очільницю ОТГ усі священники запевнили, що дотримуються норм, що люди стоять надворі, що вони на відстані.

Експрес-тестів в селі нікому не робили. Кажуть, для того, щоб зробити тест, потрібно, аби людина вже мала якісь ознаки хвороби або перебувала у близькому контакті з інфікованим.

«Якщо буде підозра, тоді будемо робити мазки ПЛР, будемо обстежувати. Богослужіння було 05.04. Я обдзвонила, ніби були на вулиці, дотримувались дистанції, в церкву не заходили, зараз здорові. Чи робити їм мазок? Ну який смисл? Тоді прийдеться всьому селу – це технічно нереально», – розповіла  сімейна лікарка Смідинської амбулаторії Олена Сукач.

Сам священник отець Валентин припускає, що коронавірус в селі вже давно. Він запевняє, що ніхто тестів не робить, а симптоми такі у людей вже давно, з самого січня.

Разом з тим, зізнався священник, він обурений тим, що у пресі почала ширитись, як він каже, неправдива інформація, що коронавірус підтвердили і в його дружини. Хоча припускає, що перехворіти на Covid-19 вона могла раніше.

У телефонній розмові священник повідомив, що коронавірус у нього підтвердили. Він тиждень пролежав з температурою. Після неділі (остання неділя перед Благовіщенням 5 квітня) йому стало погано. Зараз в о. Валентина вже температура 36,6, почувається нормально.

До слова, дихальної недостатності, характерної для коронавірусу, священник не відчував. Сильного кашлю теж не було. Каже, що знаходиться на самоізоляції.

Нагадаємо, станом на ранок 15 квітня у Старовижівському районі підтвердили 17 випадків коронавірусу.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Пандемія коронавірусу ще не досягла піку, – ВООЗ
Наступна новина «Говорити про закінчення карантину недоцільно», - Степанов про поширення коронавірусу в Україні
Останні новини
Схожі новини