Парфуми для собак та співбесіди для людей: як у Луцьку минув фестиваль «Мокрі носики»

Парфуми для собак та співбесіди для людей: як у Луцьку минув фестиваль «Мокрі носики»
Фестиваль «Мокрі носики» відбувся біля РЦ «Промінь». Фото ІА «Волинські новини»

У Луцьку на фестивалі «Мокрі носики», який організувало комунальне підприємство «Ласка», прилаштували 11 безпритульних собак, одного, на жаль, невдовзі повернули.

Фестиваль відбувся у неділю, 19 травня, на площі перед РЦ «Промінь».

Перед фестивалем – спа-процедури

На дійство привели 20 підопічних «Ласки». Собак напередодні помили та підстригли волонтери.

«Два дні ми цим займались. Спершу мили, причісували. Потім з собаками працював грумер – вистригав ковтуни, підрізав кігті, чистив вуха. Ми навіть купили спеціальні собачі парфуми, щоб вони добре пахнули», - розповіла директорка КП «Ласка» Наталія Рудь.

Хочеш забрати собаку – пройди співбесіду

На фестивалі лучани могли знайомитись з псами, залишати для них подарунки, а також забирати їх додому. Для цього потрібно було показати документ та пройти співбесіду. Потенційних власників запитували про умови утримання, чи мали тварин раніше, чи розуміють, що собака повинен звикнути до нової родини тощо.

«Одного пса не віддали хлопцю, який не мав при собі документів і здався волонтерам ненадійним. Пізніше цього собаку забрала інша родина», - пояснила очільниця «Ласки».

Загалом під час фестивалю прилаштували 11 собак, однак одного згодом повернули.

«Повернули пса Борю, бо взяли його дівчина з мамою, а бабуся вдома влаштувала скандал», - розповіла Наталія Рудь.

Що ще робили на фестивалі

На фестивалі «Мокрі носики» можна було дізнатись про догляд за домашніми улюбленцями від ветеринара та власника професійного розплідника собак. Працювали розваги для дітей.

Це перший подібний фестиваль у Луцьку. Наступного разу «Мокрі носики» планують провести у серпні. Також у «Ласці» думають про виставку безпородних котів.

«Ми дуже раді результатам. Навіть, якби ми не прилаштували жодного собаки, для Луцька і України загалом – це великий крок у зміні ставлення до безпритульних тварин і культурі утримання домашніх улюбленців», - сказала керівниця «Ласки».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Про що говорив Зеленський під час інавгурації. Основне
Наступна новина Посвідчення Зеленського впало на підлогу
Останні новини
Схожі новини