Про що говорив Зеленський під час інавгурації. Основне

Про що говорив Зеленський під час інавгурації. Основне

Після офіційної присяги та вручення символіки, новобраний Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців із трибуни Верховної Ради з промовою.

Ми підготували основні тези, які прозвучали під час 20-хвилинного виступу.

* * *

Кожен українець – президент. Зеленський закликав українців до спільної відповідальності за подальшу долю Україні. Для того, щоб в Україні була Європа, вона повинна бути в голові кожного українця.

Українців – 65 мільйонів. Президент звернувся до українців, які проживають за кордоном, з проханням повернутися. Заявив, що кожному, хто захоче жити в Україні, надасть громадянство.

Перше завдання – припинення вогню на Донбасі. «Не ми почали цю війну, але нам її закінчувати», – заявив Зеленський. Запевнив, що готовий втратити популярність, рейтинги і відмовитися від посади заради миру.

Першим кроком для діалогу (очевидно, йшлося про перемовини із Росією, цей фрагмент виступу прозвучав російською мовою, – ред.) повинно стати повернення усіх українських полонених.

Крим і Донбас – це українська земля, на якій втратили не тільки територію, а й людей. Тому потрібно повертати свідомість цих людей. За попередні роки, заявив Зеленський, влада не зробила нічого, щоб люди на окупованих територіях відчували себе українцями.

«Уряд не вирішує наших проблем, уряд і є нашою проблемою». Зеленський процитував Рональда Рейгана і попросив Кабінет Міністрів звільнити місця для тих, «хто буде думати про наступні покоління, а не про наступні вибори».

Українці втомилися від старих системних політиків, які за 28 років створили «країну можливостей»: можливостей для відкатів, потоків, дерибанів… Запевнив, що збудує країну інших можливостей, рівних для усіх.

У кабінетах чиновників не повинно бути портретів Зеленського. «Президент – не ікона», – заявив він і запропонував вішати портрети дітей для того, щоб перед кожним рішенням дивитися їм в очі.

Верховна Рада повинна прийняти Закони про скасування депутатської недоторканості, про кримінальну відповідальність за незаконне збагачення та виборчий кодекс, де будуть передбачені відкриті виборчі списки, а також звільнити голову СБУ, Генпрокурора, Міністра оборони. На це дав два місяці і наголосив, що це будуть «непогані бали на дострокові парламентські вибори».

Оголосив про розпуск Верховної Ради 8 скликання.

Розповів, що протягом життя обрав своєю місією робити все, щоб українці посміхалися. Пообіцяв, що наступні п’ять років буде працювати для того, щоб українці не плакали.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Щоб не плакать, я сміялась». Реакція волинян у соцмережах на інавгурацію Зеленського
Наступна новина Парфуми для собак та співбесіди для людей: як у Луцьку минув фестиваль «Мокрі носики»
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні