Патрульна поліція Волині відповіла на закиди учасників «Авто Євро Сили». ВІДЕО

Патрульна поліція Волині відповіла на закиди учасників «Авто Євро Сили». ВІДЕО

В Управлінні патрульної поліції Волинської області прокоментували закиди активістів «Авто Євро Сили», які звинувачують правоохоронців у порушенні їхніх прав.

У поліції зробили заяву, яку «Перший» публікує в повному обсязі та без змін:

 

Заява Патрульної поліції Волині у зв’язку з нагнітанням ситуації з боку окремих структур

23 червня, в суботу, в УПП у Волинській області перебували представники організації АвтоЄвроСила.
Учасники імпровізованого зібрання намагались потрапити на територію Управління на власних транспортних засобах, незважаючи на те, що це – об’єкт, який охороняється. В’їзд на територію Управління, згідно з «Інструкцією з організації охорони, а також пропускного та внутрішньооб’єктового режимів на території УПП у Волинській області ДПП», здійснюється по перепустках, розроблених Управлінням.

Разом з тим, усі учасники зібрання потрапили в Управління, де спілкувались з заступником начальника та іншими поліцейськими.

Зауважимо, що конкретних питань в них не було.

Щодо питання про перебування керівника Управління, який на той час був у м. Ковелі, вони отримали вичерпну відповідь.

Патрульна поліція наголошує, що керується виключно Конституцією та Законами України у своїй діяльності, відповідно до ст. 3 ЗУ «Про Національну поліцію».

Обурення активістів викликане нібито забороною зйомки у відділку поліції: з даного приводу триває службова перевірка, і їм про це добре відомо.

Такі беззмістовні акції, намагання проїхати на територію, блокування руху службових автомобілів, провокативні висловлювання та залучення ЗМІ з сумнівною репутацією свідчать про намагання довести вагомість свого угрупування, а також є певним тиском на працівників патрульної поліції. 

Це не відповідає ані законам України, ані європейським стандартам, за які нібито вболівають активісти цієї організації. Це лише чергова невдала спроба гучно заявити про себе, з’явитись в інформаційному просторі, використавши патрульну поліцію як вдалий майданчик, що найбільш сприятливий для публічного тиску.

Манера спілкування учасників свідчить про те, що вони спеціально нагнітали ситуацію, провокували конфлікт, хотіли викликати агресивну поведінку з боку правоохоронців, можливо, із застосуванням ними сили та зброї, аби потім використати це у власних цілях. Саме тому звучали образи й крики, велась зйомка на мобільні телефони, писались негативні коментарі у соцмережах. Однак ці спроби виявились безрезультатними завдяки високому професіоналізму та досконалій підготовці патрульних, які на той момент перебували в Управлінні з метою охорони публічної безпеки.

Наша структура, хоч і нова, але відкрита і прозора.

Наголошуємо громадянам, що ми готові до розгляду будь-яких ваших звернень, пропозицій, скарг тощо.

Ми знаходимось за адресою: м. Луцьк, вул. Залізнична, 15. На прийом громадян керівництвом можна записатись за номером: 74-23-92. Електронне звернення направляйте на адресу: [email protected].

Одночасно роз’яснюємо та попереджаємо, що за втручання в діяльність працівників правоохоронного органу передбачена кримінальна відповідальність згідно зі ст. 343 ККУ.

На відео й фото з камер спостереження зафіксовано деякі фрагменти блокування службового в’їзду в УПП невідомими особами та транспортними засобами.

 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині оголосили фотоконкурс краси
Наступна новина Лучанин спроектував унікальний ультралегкий автомобіль. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини