Перед обстрілом поклав псалом у нагрудну кишеню – і вижив. Історія бойового медика з Луцька. ВІДЕО

Перед обстрілом поклав псалом у нагрудну кишеню – і вижив. Історія бойового медика з Луцька. ВІДЕО
Олександр Киця

Бойовий медик з Луцька Олександр Киця рятував життя хлопцям з початку великої війни, доки сам не був важко поранений через вибух міни. Зараз він працює лікарем-масажистом фізіотерапевтичного відділення в обласній лікарні – допомагає військовим на реабілітації.

Про це – в сюжеті 12 каналу

У медицині він вже 26 років. Окрім масажу, працював у реанімації. На війну пішов за повісткою з початку повномасштабного вторгнення. Каже: там швидко зрозумів, що рятувати життя мусить в умовах, які для цивільного медика незрозумілі.

«У стерильних умовах є старший колега лікар, який може підказати, коли ти робиш щось не так. А там все на тобі. Там немає в кого спитати, немає як протерти спиртом, серветкою. Там повністю нестерильні умови. Це болото, пилюка, це зовсім не та допомога, що дається в лікарні», – розповідає чоловік.

Служив у 57-й бригаді. Перший місяць – навчання. Згадує, що для опанування стрільби йому дали тридцять патронів. На передовій найважче було дотримуватись правила: під час обстрілу виходити на поле, щоб надавати допомогу пораненим хлопцям, було заборонено

«Найважче – це коли щось важке працює, от танк, і тоді лише молитися, а тут ще треба комусь допомагати. Ми боялися, але виконували свою роботу», – пригадує бойовий медик.

Він бачив пекло: травми, поранення, смерть. Зізнається, з часом потрохи звикаєш і до найстрашнішого. Правда, коли почав звикати, отримав важке поранення від вибуху міни.

Детальніше – у відео.

https://www.youtube.com/watch?v=rTFpXgJOOaA

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «Ніхто не знав, що та розмова – остання». Спогади про полеглого на війні волинянина 
Наступна новина У Луцьку організували арттерапію для дітей захисників. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні