Передача землі стимулює об'єднання громад, - Мінагрополітики

Передача землі стимулює об'єднання громад, - Мінагрополітики

Кабінет міністрів України розглядає як один зі стимулів до об’єднання територіальних громад передачу їм землі сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів.

Про це сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк, передає УНН з посиланням на повідомлення прес-служби Мінагрополітики.

“Примушувати до об’єднання „зверху“ було б неправильно, та й просто неможливо, але можна створити стимули, які зроблять сільради зацікавленими у формуванні ОТГ. Тому Кабмін розглядає передачу земель як один із стимулів до об’єднання”, — цитує прес-служба слова М.Мартинюка.

За його словами, результатом від передачі земель об’єднаним територіальним громадам стане істотне розширення ресурсної бази, якою місцеві органи влади зможуть розпорядитися на користь громад.

Він зауважив, що отримання у власність земель за межами населених пунктів — лише перший етап організації успішного управління ними. Наступним кроком, уточнив він, має стати розробка документації на ці землі та визначення планів розвитку цих територій.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Глава поліції Волині представив свого нового заступника
Наступна новина Укрпошта планує обробляти кожну 5 посилку в країні, – Ігор Смілянський
Останні новини
Схожі новини