Передсвятковий бум: що збираються дарувати українці на 8 березня

Передсвятковий бум: що збираються дарувати українці на 8 березня

Напередодні весни українці вже активно почали готуватися до майбутнього Міжнародного жіночого дня. "Сегодня" дізналася, які подарунки в цьому році в моді і скільки за них доведеться викласти.

За даними маркетплейса Prom.ua, в топ-5 подарунків в цьому році входять традиційні жіночі дрібнички: товари для творчості (набори для вишивки та картини за номерами для малювання), набори для догляду за тілом, чохли для смартфонів, а також декоративна косметика і біжутерія

Творчі подарунки обходяться українцям приблизно в 409 грн, косметика – 417-474 грн. На чохли для смартфонів в середньому витрачають 158 грн. Найдорожче коштує біжутерія – 776 грн, яку в основному замовляють комплектами.
Продавці розповідають, що за пару днів до свята попит на подарункові набори збільшується в 3-4 рази.

«Чоловіки терміного шукають подарунки і просять їх доставити протягом дня. Переважно обирають уже готові набори, які побачили на сайті. А ось жінки готуються напередодні – ретельно обирають наповнення подарунку, просять додати у нього декор або змінити пакування», – розповідає власниця інтернет-магазину чайних та кавових наборів Мар’яна Сологуб. 

Серед товарів для будинку тренди змінилися: якщо ще пару років тому жінкамдарували посуд і кухонну техніку, то зараз - фени, плойки і прасування для волосся.

Святкове вбрання - ще одна важлива стаття витрат українців перед 8 Березня. Аналітики порталу  оголошень про продаж одягу Shafa.ua кажуть, що перед святомвідбувається бум покупок суконь, пальто і сумок. На ці три предмети гардеробу українки витрачають в середньому 818 грн. 

Також традиційно після 8 Марта на порталізростає кількість продаваних прикрас і нижньої білизни.

«Ми пояснюємо це тим, що часто чоловіки «промахуються» з розмірами комплектів, купуючи їх у подарунок. Дівчата, що не тримати у шафі речі, які не підійшли, намагаються їх продати та купити собі щось за смаком та фігурі», – каже керівник порталу Олександр Роєнко. 

Що стосується трендів на подарунки, то тут закріпилась мода на хендмейд. За даними майданчики для продажу авторських виробів Crafta.ua, українці починають готуватися до 8 Березня вже з середини лютого. Саме в цей період зростає попит на прикраси, вироби зі шкіри та натуральну косметику. 

Щоб привітати колег та бізнес-партнерів, компанії замовляють тематичні набори пряників з ручним розписом або авторське варення. Мінімальна вартість такого подарунка – 100 грн. 

Жінкам, які не люблять зрізані квіти, купують композиції з живих рослин – флораріуми. У передсвятковий період їх замовляють на 45% частіше, ніж у звичайні дні. На такий оригінальний подарунок українці витрачають близько 470 грн.

Багато користувачів відповідально ставляться не тільки до покупки подарунків, але і до способу їх  вручення.

«Шукають кур’єрів для доставки квітів та порадунків напередодні. Частіше всього за 2-3 дні, дехто – навіть за тиждень. Часто виконавців просять сфотографувати отримувача з подарунком, щоби побачити його реакцію», – наголошує керівник сервісу замовлень послуг Kabanchik.ua Роман Киригетов.

На такі привітання чоловіки витрачають в середньому 100-120 грн. Класичною доставкою презентів не обмежуються. Найкреативніші шукають, наприклад, скрипаля, який би годину грав для дам в офісі  улюблені мелодії. 

Головні умови - великий репертуар,охайний вигляд і усмішка.  Бюджет таких завдань – в середньому . 500 грн. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Нововолинську на світлофорі Фольксваген депутата в'їхав в учбовий автомобіль. ФОТО
Наступна новина У Луцьку пропонують створити школу навчання з велоспорту
Останні новини
Схожі новини