Переможці кінопремії Оскар-2018 - повний список

Переможці кінопремії Оскар-2018 - повний список

У Лос-Анджелесі відбулася 90-та церемонія вручення кінонагород «Оскар-2018».

Mind слідкував за церемонією вручення нагород в онлайн-режимі.

Ведучий Джиммі Кіммел сипав жартами, зокрема, про минулорічний конфуз, коли було переплутано конверти і переможцем в номінації «найкращий фільм» названо не той фільм.

«Коли почуєте своє імʼя – одразу не вставайте», – зауважив Кіммел. Він пройшовся по темі сексуальної дискримінації і назвав статуетку «Оскара» ідеальним чоловіком, оскільки той тримає свої руки при собі.

Згадав Харві Вайнштейна – продюсера, якого вигнали з кіно академії через сексуальні скандали. «Зрештою, чоловіки проявили себе так погано, що жінки почали зустрічатися з амфібіями», – натякнув Кіммел на сюжет фільму «Форма води».

До речі, цілком серйозно ведучий запропонував приз за найкоротшу промову – оскільки час церемонії обмежено. Переможець отримає водний скутер вартістю $17.999 (який продемонстрували на сцені).

Отже, номінації та переможці, які отримують «Оскари»

Найкращий фільм:

«Форма води» – драма режисера Гільєрмо дель Торо про те, як в часи Холодної війни німа жінка, що працює в секретній лабораторії, намагається врятувати людину-амфібію, таку ж безмовну, як і вона.

Найкраща актриса:

Френсіс МакДормунд за роль у фільмі «Три біллборди біля Еббінга, Міссурі» – потужна роль жінки, яка шукає в провінційному містечку справедливості після вбивства своєї доньки. 

Найкращий актор:

Гаррі Олдмен – за роль Вінстона Черчілля у фільмі «Темні часи». Це друга номінація Олдмена, і його перший «Оскар» – вітаємо талановитого актора.

Найкращий режисер:

Гільєрмо дель Торо за фільм «Форма води». Це перший «Оскар» знаменитого режисера.

Найкраща пісня до фільму:

  • «Remember me» до анімаційного фільму «Коко». Мексиканський мультфільм отримує вже другий «Оскар».

  • Александр Деспла за саундтрек до фільму «Форма води». Це вже другий «Оскар» французького композитора. Раніше його вшанували за музику до фільму «Готель «Гранд-Будапешт».

Найкращий оператор:

Роджер Діккінс за роботу над фільмом «Той, хто біжить по лезу бритви 2049».
Цей легендарний оператор також працював над фільмами «Втеча з Шоушенка», «Ігри розуму», «007: координати «Скайфол», «Таємничий ліс» та багато інших. Він 14 разів номінувався на «Оскар»  – і ось нарешті його отримав.

Найкращий оригінальний сценарій:

Джордан Піл за фільм «Пастка» (Get out) – рідкісний випадок, коли «Оскар» отримує фільм жахів. Піл став першим режисером-афроамериканцем, який отримав цю нагороду.

Найкращий адаптований сценарій (тобто сценарій, який має літературну основу)

«Назви мене своїм імʼям» – квір-драма про перше кохання між двома юнаками. «Оскар» отримує 89-річний сценарист Джеймс Ейворі. Він стає найстаршим чоловіком, які коли-небудь отримували цю нагороду.

Найкращий ігровий короткометражний фільм:

«Німа дитина» (The Silent Child) – фільм режисера Кріса Овертона про 4-річну глуху дівчинку, яка жила в світі тиші, але одного дня терплячий педагог вчить її спілкуватися мовою жестів.

Найкращий документальний короткометражний фільм

«Рай – це затор на 405 шосе» (Heaven is a traffic jam on the 405) – історія про успішну художницю Мінді Альпер, яка страждає від депресії, але створює чудові картини.

Найкращий монтаж:

«Дюнкерк» отримує свій третій «Оскар» – складна і майстерно виконана робота, де переплітаються три сюжетні лінії.

Найкращі спецефекти:

«Той, хто біжить по лезу бритви 2049» (Blade Runner 2049). На Twitter-сторінці виконавця головної ролі Раяна Гослінга вже пораділи цій знаменній події.

Найкращий анімаційний повнометражний фільм:

«Коко» – зворушлива історія виробництва Pixar про 12-річного хлопчика, який хоче возєднати живих та мертвих членів своєї родини.

Найкращий анімаційний короткометражний фільм:

«Дорогий баскетбол», нагороду отримав баскетболіст Кобі Браянт, який читає закадровий текст, і він, власне, виступив продюсером цього фільму.

Найкраща актриса другого плану

Елісон Дженні, яка зіграла матір відомої американської фігуристки у фільмі «Я, Тоня»

Найкращий фільм іноземною мовою

Чилійська кінокартина «Фантастична жінка» (Una mujer fantástica) режисера Себастьяна Леліо. В центрі сюжету – офіціантка, яка колись була чоловіком, і яку одного дня звинуватили у смерті власного чоловіка.

Найкращий художник-постановник:

«Форма води» отримує свій перший Оскар серед тих 13 номінацій, в яких номінований фільм

Найкраще зведення звуку:

«Дюнкерк» отримує ще одну нагороду за звук.

Найкращий звуковий монтаж:

«Дюнкерк» та команда досвідчених звукорежисерів, які зробили цю військову драму живою та реалістичною.

Найкращий документальний повнометражний фільм

«Ікар» режисера Брайяна Фогеля про програму допінгу для російських спортсменів на Олімпійських іграх у Сочі, яка спонсорувалася на рівні уряду.

Найкращий дизайн костюмів:

Майк Бріджес за дивовижні костюми фільму «Примарна нитка»

Найкращий грим та зачіски:

фільм «Темні часи» та неймовірно правдоподібний образ Вінстона Черчілля у виконанні Гаррі Олдмена. За словами ведучих, щоразу йшло близько трьох годин, щоб загримувати актора.

Найкращий актор другого плану:

Сем Роквелл за роль у фільмі «Три біллборди біля Еббінга, Міссурі»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Бізнесмени в тренді - Андрій Разумовський: «Я не хочу в політику, мені і в бізнесі не нудно»
Наступна новина Графік роботи держустанов Волині на свята змінено. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини