Переселенка з Маріуполя виграла у Луцьку 250 тисяч і шиє військове спорядження. ФОТО

Переселенка з Маріуполя виграла у Луцьку 250 тисяч і шиє військове спорядження. ФОТО

Переселенка з Маріуполя Оксана Макарова, яка проживає зараз у Луцьку, отримала 250 тисяч гривень на розвиток сімейної справи. У власній майстерні, яка функціонує з листопада 2022 року, жінка шиє військове спорядження.

Про це розповіло Суспільне. 

Маріупольчанка, заявку на грантовий проєкт "єРобота" через центр зайнятості подала ще влітку, частина бізнес-плану вже реалізувала. На грант, говорить, чекала три місяці, а кошти отримала за дві хвилини до Нового року.

"Цей грант подавався на сімейну майстерню: для мене, для роботи з епоксидною смолою і для мого чоловіка. Зараз за 10 днів я вже витратила 150 тисяч. Проблеми з реалізацією грошей немає. У мене є пів року, щоб реалізувати свій проєкт, я його вже реалізую", – розповіла жінка.

Шити спорядження для військових Оксана Макарова вирішила через свого чоловіка-військовослужбовця. Коли виїхала в Луцьк, то шукала необхідне й нічого не могла знайти. Зараз її чоловік-ветеран продовжує служити у війську та захищати країну.

За умовами гранту маріупольчанка працевлаштувала у майстерні двох швачок. Вікторія Малишкіна допомагає розробляти лекала на плитоноски.

"Хлопці дзвонять, кажуть: що треба зручніше. З 24-го співпрацювала з волонтерами, ми відшивали на нашу 14-ту бригаду бронежилети", – розповіла кравчиня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після уроків – за швейну машинку. У волинському селі вчителі шиють військовим плащі і «розгрузки».

Окрім спорядження, переселенка також виготовляє підставки та годинники з епоксидної смоли. Майстерня, де жінка буде створювати свої вироби на продаж, зараз у процесі облаштування.

Із епоксидною смолою Оксана Макарова працювала ще до повномасштабної війни у Маріуполі. З міста виїхала 18 березня торік з рідними. 

Кошти, які жінка отримала на власну справу, повертаються державі у формі податків за найманих працівників і тих, що сплачує як фізична особа-підприємець.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Поранені хочуть чимшвидше повернутися на фронт, — бойова медичка з Волині
Наступна новина У Луцьку знайшли застреленими жінку і чоловіка
Останні новини
Схожі новини