Поранені хочуть чимшвидше повернутися на фронт, — бойова медичка з Волині

Поранені хочуть чимшвидше повернутися на фронт, — бойова медичка з Волині

Вікторія до 2014 року працювала лікарем у цивільних медичних закладах, а з початком збройної агресії росії на сході держави перейшла до Луцького військового госпіталю.

Історію її служби розповіло ІА Арміяinform.

— Я стала військовою, бо тут я потрібніша. Спочатку як працівник Збройних Сил України, а з 2016 року підписала контракт, — розповідає лікарка.

— Ми не рахуємо пацієнтів, бо їх дуже багато, але щодня своїми діями ми рятуємо життя й здоров’я військовослужбовців і в такий спосіб наближуємо перемогу.

Її робота — знати про хворого все.

— Вперше я поїхала на схід України у 2018 році. Це було до введення режиму тиші. Вдруге — вже після повномасштабного вторгнення росії в Україну. Нещодавно повернулася з Донеччини, де у складі польового госпіталю виконувала завдання за призначенням упродовж кількох місяців, — розповідає Вікторія.

— У військовому мобільному госпіталі часом бували дні, коли відразу було сотня, півтори сотні поранених.

відео

Військовослужбовці не шкодують свого здоров’я й готові жертвувати собою заради інших. Часто вони свідомо відмовляються від евакуації, щоб мати можливість тримати в руках зброю та виконувати завдання свого підрозділу та утримати лінію фронту.

— Дуже висока вмотивованість військовослужбовців. Ті, хто поранений, хочуть якнайшвидше одужати та повернутися на фронт, щоб нищити ворога.

Це ті люди, які все життя жили та розвивали нашу державу, збагачували надбання своїх батьків та дідів, а зараз хтось собі вирішив, що це можна забрати. У війську наразі чимало старших людей. Серед тих, хто лікується — багато пенсіонерів, ветеранів бойових дій, що за станом здоров’я можуть не служити, але вони хочуть і будуть, аби їхнім дітям та онукам не довелося брати до рук зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після уроків – за швейну машинку. У волинському селі вчителі шиють військовим плащі і «розгрузки»


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Померла багаторічна дикторка Волинського радіо Ольга Юрченко
Наступна новина Переселенка з Маріуполя виграла у Луцьку 250 тисяч і шиє військове спорядження. ФОТО
Останні новини
Схожі новини