«Діти навіть полюбили математику», - відгуки батьків про школу «ThinkGlobal»

«Діти навіть полюбили математику», - відгуки батьків про школу  «ThinkGlobal»

Пів року в Луцьку працює приватна інноваційна школа «ThinkGlobal». Тут дбають про те, щоб діти розвивались всебічно, навчання було цікавим і практичним, а атмосфера - комфортною і невимушеною. 

У цій школі нема дзвінків на перерву, діє власна шкільна валюта, всі предмети названі англійською, дітей називають студентами і на вчителів кажуть просто на ім’я. 

Про переваги і цікавинки навчання ми розпитали у батьків, які віддали у «ThinkGlobal» своїх дітей. Ось що вони розповіли.

Анна Ведмеденко, мама двох студентів-третьокласників

«Петрик і Павлик почали навчатись у школі з другого семестру. Я викладаю у цій школі, тому протягом першого семестру роздивлялась, як тут все влаштовано. Я працюю зі студентами нульового класу, але мала змогу «підглянути», як відбуваються уроки в старших діток. Побачила багато переваг цієї школи і вирішила віддати в «ThinkGlobal» своїх синів».

  *       *       *

«Мені подобається, що тут є індивідуальний підхід до кожної дитини. Дітей у класах небагато, тому всі отримують достатньо уваги. Якщо в класі 30-35 учнів, то вчитель не встигає і подати матеріал, і приділити увагу кожній дитині».

  *       *       *

«Дуже подобається концепція школи. Наприклад, діти самі встановлюють правила поведінки і голосують за них. У кожному класі – свої правила: слухати інших, не перебивати, вирішувати конфлікти спокійно, не кричати…»

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: «О май ґад!». Один день із життя приватної школи в Луцьку 

  *       *       *

«Дуже цікава навчальна програма. Щомісяця – інша хвиля. Наприклад, у лютому – хвиля роботів. Діти вивчають цікаві факти про ці пристрої. Домашнім завданням було подивитись відео про робота Софію. Для мене було відкриттям, що Софія є громадянкою Саудівської Аравії і має паспорт».

  *       *       *

«Викладачі працюють на максимум, щоб цікаво подати матеріал. Зі школи люди багато інформації просто забувають, а в «ThinkGlobal» її відразу застосовують на практиці. На інформатиці мої сини створили свої облікові записи в Google і внесли в Google-календар дні народження своїх друзів. Думаю, скоро мене вчитимуть, як краще готувати презентації (сміється)».

  *       *       *

«Діти дуже щасливі, що мало домашніх завдань. У попередній школі додому задавали дуже багато, і вони не встигали відпочити. Навчались у середню зміну, а після уроків робили домашні завдання до 20:00 чи 21:00.

Зараз хлопці приходять додому о 15:00 і до вечора практично вільні. Вдома інколи роблять різні проекти, часто для виконання яких за програмою має бути задіяна вся сім’я. Це цікаво і легко».

  *       *       *

«Все подається в доступній формі, аби діти розуміли. Петрик і Павлик навіть полюбили математику, яка раніше їм важко давалась. Я була в шоці, коли дізналась, що вони сперечалися, хто піде до дошки розв’язувати рівняння».

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: «Будеш проєктним менеджером!». Ми побували на уроці в луцькій приватній школі ThinkGlobal

Тетяна Івашко, мама студентки першого класу

«Дитина ходить в школу із задоволенням. Це головне».

  *       *       *

«Мені подобається в школі те, що дітей привчають до самостійності. Дочка домашніх завдань додому практично не приносить – по-максимуму старається все виконати в класі. У школі працюють із системою Moodle. Спочатку батьки завантажували туди виконані домашні завдання, а тепер діти роблять це самі».

  *       *       *

«Чудово, що в школі нема примусу. Якщо дитина категорично не хоче щось робити, її не змушують».

  *       *       *

«Перші пів року вчителі спостерігали за студентами. За цей час вони зробили висновки, які предмети кому легше даються. Завдяки цьому для кожної дитини обирають, в якому напрямку  їй рухатись далі. Якщо потрібно, вчителі можуть дати більше навантаження з якогось предмету, в чомусь «підтягнути» дитину, комусь додатково щось задати додому, аби краще засвоївся матеріал».

  *       *       *

«Дуже добре, що крім вчителя, є асистент, ментор. Періодично відбуваються зустрічі за участю ментора, батьків та дитини. Під час них обговорюють досягнення та труднощі дитини і визначають цілі на майбутнє».

  *       *       *

«Тут для дітей замовляють обіди. Вони дуже смачні, але ця дамочка (вказує на доньку – Авт.) хоче їсти тільки те, що я приготувала вдома. Тому ми приносимо їжу з собою. У школі є кухня, де можна розігріти обід, а потім помити посуд».

  *       *       *

«Великий плюс, що в приміщенні школи діють різні гуртки і дитину не потрібно додатково кудись везти після уроків. Все в одному місці».

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: Школа «ThinkGlobal» у Луцьку збирає під своїм дахом кращі центри розвитку дитини 

  *       *       *

«Всі уроки записуються на відеокамери. Це дуже зручно. Я можу в будь-який час зайти з мобільного і побачити, чим займається моя донька. Також у вайбері скидають відеозаписи уроків, де можна побачити, як дитина поводила себе на занятті, як відповідала тощо».

  *       *       *

«Чудово, що дітям не озвучують їхніх оцінок. Нема такого: «Сідай, все погано».

  *       *       *

«Якби була середня ланка, то ми й старшу доньку перевели б у цю школу зі звичайної».

  *       *       *

«Чудово, що навчання відбувається не тільки в межах школи. Наприклад, якщо діти говорять про бібліотеки, то їх ведуть у бібліотеку».

  *       *       *

«Вчителі ідуть на співпрацю. Плюсом є також те, що вони молоді, мислять по-новому і навчають дітей по-іншому, не так, як навчали за старою системою».

Ірина Аршулік, мама студентки нульового класу

«У школі мене влаштовує все: маленькі (за кількістю дітей) класи, програма, харчування, керівництво, атмосфера…»

  *       *       *

«Дитина заохочена до навчання, їй хочеться йти до школи, бо там постійно якісь цікавинки».

  *       *       *

«Їй дуже подобається, що багато всього роблять руками. Вона приходить додому і там теж багато малює, пише, майструє…»

  *       *       *

«Також вона дуже любить вечірки, які влаштовують у школі. Тільки чує, що буде вечірка – відразу настрій піднімається».

ЧИТАЙТЕ БІЛЬШЕ: Замість костюмів – светри з оленями. Новорічна вечірка у луцькій школі «ThinkGlobal»а також тут:

Хелловін у Гоґвортсі. Луцька школа «ThinkGlobal» влаштувала оригінальну вечірку

  *       *       *

«Керівництво школи завжди йде назустріч, розглядає будь-яке наше питання. У Назара та Лілі не було в планах спальні. Але коли група батьків прийшла до них і попросила облаштувати спальню для дошкільнят, вони зробили це. Для нас дуже важливо, щоб діти могли вдень поспати, відпочити і далі продуктивно навчатись».

  *       *       *

«Тут спокійно. Я знаю, що віддаю дитину в надійні руки і що за нею дивляться».

Вікторія Савич, мама студента-першокласника 

«Я школою задоволена повністю. Нема жодних негативних зауважень, все подобається».

  *       *       *

«Дуже подобається, як вчителі ставляться до дітей. Це зовсім інше ставлення. У школах часто ми бачимо хаос, шум, розбірки між дітьми, вчителі щось постійно вимагають… У «ThinkGlobal» – все спокійно. Тут діти довіряють вчителям, спілкуються з ними так само вільно і відверто, як зі своїми батьками.

Я впевнена, що тут мою дитину ніхто не образить, не принизить і вона буде доглянутою. Це головне для будь-якої мами».

  *       *       *

«Мій син у садочок не ходив і не був адаптований в соціум. Я переживала, як він буде вести себе в класі. Вчителі мене заспокоїли, сказали, що за 3 тижні все зміниться. Син дійсно змінився.

Він був, як вітер (сміється – Авт.). Я бачила на відео, що він міг зайти за стіл вчителя і щось там шукати. Не розумів, що цього не можна робити. Або розумів, але йому було дуже цікаво.

Вчителі не кричали на нього і нічого не забороняли. Просто гарно все пояснили. Тепер він має розуміння, хто такий вчитель».

  *       *       *

«Тут діти не відчувають себе як в школі. Тобто вони розуміють, що це школа і що в них навчання, але нема відчуття страху чи спротиву. Моєму сину дуже тут подобається.

  *       *       *

«У «ThinkGlobal» є чудове заохочення до навчання – кепси. Це шкільна валюта. За тиждень можна заробити кепси і потім за них щось купити. У мого сина ціль – назбирати на окуляри. Ще можна купити гіроборд та навіть телефон, але якщо дуже старатись.

Кепси – це суперова ідея. Може, якби в інших школах таке було, то діти по-іншому ставились би до навчання…»

  *       *       *

«У нас нема такого, що батьки у вайбері питають один одного, що було задано додому чи як розв’язати якусь задачу. Дітей привчають до самостійності і більшість завдань вони виконують в школі. Вдома можуть якийсь вірш повторити.

Спочатку я намагалась синові допомагати, бо звикла, що зі старшим потрібно було постійно сидіти з уроками. Але він мені сказав: «Мамо, я сам!»

Часом хочеться подивитись, що він там робить. У них такі цікаві завдання, що й мені хочеться щось повирізати чи порозмальовувати».

  *       *       *

«Коли є час, заходжу в систему подивитись, як син веде себе на уроках. Але взагалі роблю це рідко, бо впевнена, що все добре. Мій син такий, що якби щось було не так, то він жалівся б, все розказав би».

Олександра Забіяка, мама студентки-першокласниці 

«Мені дуже подобається наша школа! Рішення, чи віддавати дитину цього року в школу чи ні, мені далось досить складно, бо Златі не було 6 років. Коли я прийшла на консультацію в «ThinkGlobal», аргументів вистачило на прийняття рішення: завтра іти в перший клас!»

  *       *       *

«Перше, що мені сподобалось, це позиція школи щодо впровадження методів навчання, які допомагають дітям пристосовуватись до сучасного навколишнього світу.

Велика увага приділяється творчому розвитку, розробці проектів, дизайну, кінозйомці.

Також тут поглиблена іноземна мова, яка практикується на всіх шкільних предметах. З таким підходом, на мою думку, нашим діткам буде значно легше пристосуватись до нового світу, де усі дуже розкуті, відкриті, різносторонньо розвинені. Таке навчання дасть змогу впевненіше почувати себе в суспільстві».

  *       *       *

«Коли ми прийшли на перший урок, мене вразило те, що вчителька обіймала кожну дитину перед тим, як зайти в клас. З таким настроєм у них розпочинається навчальний день у школі.

Я зрозуміла, що моя дитина в надійних, щирих, добрих, теплих обіймах почуває себе спокійно та впевнено. У неї немає ніякого страху перед вчителем, а лише відчуття відповідальності, щоб не підвести, зробити правильно завдання і отримати заохочувальний кепс, який в кінці навчального року можна обміняти на подарунок. Це дуже мотивує, принаймні мою дитину».

  *       *       *

«Ще однією важливою для мене перевагою є те, що у школі працює психолог-друг, як нам представили. Це людина, яка постійно поряд і спостерігає не лише за навчальним процесом, а й за психологічним станом дитини. Завдяки психологу ми виявили невеличку проблему, яка заважала мої Златі впевнено відповідати на уроках. У неї був страх помилитись і бути не ідеальною.

У школі діє нетипове правило – «помилятись – це круто». Завдяки цьому правилу і підходу вчителів, які розповідають дітям про свої помилки, моя донечка стала впевнена та подолала свій страх помилитись перед дорослими та компанію».

  *       *       *

«Ще один важливий фактор для мене – це безпека.

Дітей можуть забирати лише батьки, вчитель особисто проводить дитинку до нас. Якщо через якісь обставини батькам не виходить забрати дитину, вони повинні вчасно попередити вчителів, що це зробить хтось інший. При цьому треба написати заяву, вказати, хто саме приїде по студента. А та людина відповідно повинна мати з собою документи, які підтверджують її особу.

Ворота замикаються, ключ від них мають батьки, тож діти самостійно не можуть вийти за межі школи. Працює відеонагляд, тому я спокійна.

Це для мене важливо, оскільки моя дитина вважає себе дуже дорослою 😁 і були випадки, коли вона сама могла іти на вулицю шукати маму або ж просто подивитися, що там відбувається».

Як стати студентом школи «ThinkGlobal»?

За подробицями пишіть співвласниці та очільниці школи Лілії Данилюк або телефонуйте за номерами 099 732 00 19, 066 58 58 088 (адміністратор Ангеліна).

За останніми новинами життя школи «ThinkGlobal» у Луцьку можна стежити у Фейсбуці та Інстаграмі.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Зеленський створив робочу групу, яка оцінить медреформу. У її складі – лікар з Волині
Наступна новина Скільки волинян користуються Інтернетом і телебаченням
Останні новини
Схожі новини