Перевірка фактів розкрадання бюджетних коштів: відомі деталі обшуків у Підгайцівській сільраді

Перевірка фактів розкрадання бюджетних коштів: відомі деталі обшуків у Підгайцівській сільраді

У Підгайцівській сільраді – обшуки. Поліція перевіряє факти розкрадання бюджетних грошей посадовими особами органу місцевого самоврядування.

Сьогодні, 5 лютого, журналісти «12 каналу» знову навідалися до сільради. Як нам стало відомо з власних джерел, тут  правоохоронці шукають докази розкрадання бюджетних грошей. Однак в установі кажуть, що нічого про таке не чули, – інформує 12 канал.

Та поліція підтверджує: за зачиненими дверима працюють слідчі.

“Санкціоновані обшуки проводили співробітники управління поліції області. Вони проводилися в рамках досудового розслідування за частиною третьої статті 191 ККУ. Це мова йде про привласнення і розтрату майна, зловживання службовим становищем. Санкція статті передбачає до 8 років позбавлення волі. Наразі досудове розслідування за цим фактом триває”, – розповів головний спеціаліст сектору комунікацій ГУ НП у Волинській області Олег Плазовський.

Обшукували цього дня правоохоронці і будинок Георгія Штефанеси. Він, за словами сільського голови Юрія Семенюка, працює в сільраді проектним менеджером. Проте місцеві жителі його більше знають як підприємця. Ми вже розповідали, що Штефанеса за останні чотири роки уклав договорів на понад 10 мільйонів гривень. Майже всі – на території Підгайцівської громади.

Йдеться про капітальний та поточний ремонт доріг та тротуарів, технічні нагляди за ними, благоустрій територій навколо шкіл, кладовищ і багато іншого. Тендери виграє не лише пан Георгій, а й, як з’ясувалось, уся його родина. Діти, дружина, далекі родичі, – усі також зареєстровані ФОПами: Лариса, Андрій, Євген, Наталія, Інга Штефанеси. Всього шість підприємців у родині. Вони брали участь лише у тендерах, які стосувались двох громад: Підгайцівської і Липинської. В сумі підприємницька родина взяла участь у 210 тендерних закупівлях. В усіх – визнані переможцями. Загалом родина Штефанес уклала договорів на понад 61 мільйон гривень.

До слова, мешканці помітили автомобіль сільради, який вранці цього ж дня навантажували картонними коробками, в які зазвичай запаковують папери.

Деталі – згодом.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку крадії «винесли» з магазину побутову техніку на понад мільйон. Їх затримали в іншому місті
Наступна новина В Україні поки не виявили британський і африканський штами коронавірусу, - МОЗ
Останні новини
Схожі новини