Перший відпочиває: тури вихідного дня, як альтернатива відпочинку під час відпустки

Перший відпочиває: тури вихідного дня, як альтернатива відпочинку під час відпустки

Літо у самому розпалі і тисячі лучан вже спланували свої відпустки.

Звісно, якщо бюджет дозволяє, можна полетіти у Єгипет чи Туніс, або взяти 7-денний тур у Чорногорію.

Також непоганий варіант – відпочинок в Одесі або на Світязі, де нині активно розвивається туризм.

А тим, хто не звик просто лежати без діла на пляжі і цілими днями плескатись у воді, Перший пропонує прекрасну альтернативу – екскурсійні тури у Європу, або так звані «тури вихідного дня».

Як запевнили у Туристичному агентстві «Море Турів», яке знаходиться на пр. Волі 9 у Луцьку, змістовний відпочинок і неймовірні враження гарантовані. Та ще й за доступною ціною.

Отож, у цьому випуску «Перший відпочиває» ми розповімо вам про екскурсійні тури до країн Європи, найпопулярніші напрямки та особливості подорожей.

Тури вихідного дня є абсолютно в усі країни Європи. Зазвичай, екскурсійні тури розраховані на 3-4 дні: п’ятниця-субота-неділя. Але можна обирати також і більший термін – 5-7 днів з відпочинком на морі.

«Всі виїзди переважно відбуваються зранку зі Львова великими комфортабельними автобусами. Можна обирати з нічними переїздами і без – з ночівлею у готелях. Та більшість триденних екскурсійних турів у Європу сплановані так, щоб туристи мали один нічний переїзд (з країни в країну) та одну ніч у готелі для повноцінного відпочинку.

І скажу з власного досвіду, що це найоптимальніший варіант, коли є змога побачити більше міст і країн, але водночас, не перевтомлюватись у дорозі», – запевняє директор ТА «Море Турів» Світлана Віщик.

Так, за словами турагентів, екскурсійні тури є переважно автобусними. Але за індивідуальним бажанням клієнта можна замовити і з авіаперельотом.

Читайте також: Перший відпочиває: Туреччина, Єгипет, Туніс чи Болгарія – де дешевше провести літню відпустку

У такому випадку, замість великої групи туристів та власного екскурсовода, вас зустрінуть на місці і проведуть окрему екскурсію.

«Є окремі тури вихідного дня до Чехії, Італії, Іспанії та Франції. А можна взяти тур у міста середини Європи, заїхавши до Північної Італії, відвідати Францію. Може бути Угорщина, Чехія, Словенія, Італія, Іспанія та Франція, але такий тур варто обирати на 5-7 днів з екскурсіями.

Зазвичай в Іспанію їдуть так, щоб з 7-8  днів туру – 3 дні провести в Барселоні з відпочинком на морі. А якщо їхати у тур через Францію, то багато людей обирають поїздку в Канни.

Щоб відвідати Париж, вам варто обрати тур на Берлін-Амстердам, який здебільшого починається з Варшави. Найбільшою популярністю користуються такі тури, як Краків-Прага, Будапешт-Відень, Прага-Дрезден-Карлові Вари, Краків-Берлін-Амстердам, Венеція-Ніцца-Монако-Барселона, Амстердам-Париж-Діснейленд та інші», - розповідає топ-менеджер з продажу ТА «Море Турів» Юрій Дубина.

БРЮССЕЛЬ І АНТВЕРПЕН

За словами Юрія, який багато разів їздив на екскурсії до різних країн Європи, у кожному місті є на що подивитись. Всім відомо, що Європа дуже старовинна і водночас сучасна. У кожній столиці є Старе місто з колоритною архітектурою.

«Кожне місто є унікальним і дуже гарним. Якщо взяти Будапешт, то це місто славиться термальними водами у центрі міста. Дуже багато туристів відвідують ці термальні басейни. Також тут ви побачите парламент, розташований над річкою Дунай, який визнано найгарнішим у Європі.

Також я всім рекомендую відвідати Венецію – місто на воді, яке просто надзвичайне, бо абсолютно все збудовано на воді. Громадського транспорту там немає, а всі пересуваються на катерах та гондолах.

Хоча б один раз у житті треба відвідати Амстердам.

Думаю, багатьом туристам хотілося б відвідати в Амстердамі вулицю «Червоних ліхтарів». Звісно, це цікаво, особливо хлопцям. Але мене найбільше в Амстердамі вражає архітектура у поєднанні з річковими каналами. А невеличкі будинки над ними…

Я досі не можу зрозуміти, як людям вдалось збудувати це місто у такому незвичному і водночас  досконалому стилі. Там витає неймовірна атмосфера. Це місто дуже гарне і просто незабутнє», - ділиться враженнями Юрій Дубина. 

АМСТЕРДАМ

А от його колега Дарина Міщук рекомендує всім обов’язково відвідати містичну Прагу.

Оці будиночки з черепичними дахами червоного кольору… вузенькі вулички, крамнички, паби, кав’ярні… Там завжди гарно проводять час всі туристи, гуляють, роздивляються, відпочивають.

«Мене взагалі вражає старовинна архітектура. Так, просто неймовірні спогади лишились про середньовічні поселення у місті Ліндос у Греції чи острів Родос. Там просто неймовірна старовинна архітектура, руїни акрополя, древній амфітеатр та залишки фортець візантійської доби та стародавніх часів. А ще – Відень.

Хоч я і полюбляю пляжний відпочинок, але мене не лишає у спокої це величне місто, яке вважається одним з найчарівніших у Європі. А яка там кава і фантастичний штрудель…», - з захватом розповідає Дарина Міщук. 

ПРАГА

Щодо їжі, то Юрій Дубина під час екскурсійних подорожей всім радить скуштувати в кожній країні якусь національну страву.

«Так, до прикладу, Угорщина славиться смачними стравами та закусками з перцю: фарширований, печений, приправа, соуси, гострі закуски з маринованих перців. У Дрездені – це, звісно, сосиски, класичні німецькі сосиски.

У Празі є просто неперевершена страва – вепрове коліно. Це та сама наша рулька, але приготована за їхніми чеськими рецептами у пиві, зі спеціями і за власними технологіями.

В Італії, звісно, варто поїсти піци і пасти, а також поласувати морепродуктами і морозивом Джелатто.

Читайте також: Перший відпочиває: де найкращі пляжі Європи

В Іспанії раджу скуштувати їхню національну страву – паелью. В Амстердамі, може і смішно звучатиме, але можна скуштувати різні цікаві штуки, які переважно виготовляють для туристів, – кексики, цукерки та шоколад з марихуаною.

Але насправді ви нічого не відчуєте, бо хоч марихуана і легалізована в Амстердам, та її додають у солодощі лише трішечки. Це своєрідний маркетинговий хід для заманювання туристів. Але це дійсно цікаво і вам буде, що згадати колись, що ви таке куштували», - переконує топ-менеджер з продажу ТА «Море Турів».

Отож, щоб відправитись в екскурсійний тур до Європи вам передусім треба визначитися з напрямком, підрахувати наявні кошти і обрати дати.

Директор ТА «Море турів» Світлана Віщик запевняє, що тури вихідного дня – це ідеальне поєднання відпочинку. Адже за кілька днів відвідування найцікавіших міст Європи у вас залишиться багато вражень і коштують вони не дорого. Тим паче, для такої поїздки не треба багато документів, а головне – це не займе багато часу.

БУДАПЕШТ

«Для виїзду за кордон на екскурсію обов’язково треба мати закордонний паспорт. Ідеальний варіант – біометричний, або звичайний закордонний паспорт з шенгенською візою. Якщо ж у вас немає і такої візи, то за датами туру вам можуть відкрити її в установленому порядку, але це здебільшого коштує так само, як і виготовлення закордонного біометричного паспорта.

Тому все ж краще заздалегідь подбати про наявність такого документу. Відзначу, що коли ви самі їдете на екскурсію або відпочивати у Європу, то на кордоні вас обов’язково перепитають, скільки грошей ви маєте, страховку, квиточки туди і назад.

Наперед скажу, що ви повинні мати не менше 50 євро на день і на кордоні показати, що вони у вас є в наявності. Натомість, якщо ви купуєте повний тур в агентстві і їдете автобусом з групою, то про наявність коштів у вас і не спитають.

Вони вважають, що якщо ти придбав тур, то ти можеш собі дозволити цей відпочинок і маєш на це кошти. Але кошти з собою таки треба мати, адже ви захочете поласувати місцевими смаколиками, відвідати якийсь заклад і привезти з подорожі на згадку якийсь сувенір», - пояснює Світлана Віщик.

Якщо ви замовляєте тур у Європу безпосередньо в агентстві, то вам відразу оформляють страховку. Щодо цін, то за словами директора ТА «Море Турів, тури вихідного дня на 3 дні коштують від 50 євро на людину.

«Усе залежить від дальності розташування країн, кількості країн, нічних переїздів чи ночівлі у готелях і, звісно, екскурсійної програми у містах.

Середня ціна – від 50 євро на людину. Сюди входить проїзд, страховка, проживання і сніданок у готелі. Якщо ви замовляєте тур в агентстві, то можна розрахуватись у гривнях, але за самі послуги за кордоном, екскурсії, харчування – розрахунок у євро.

Дальні тури рекомендую брати без нічних переїздів, з проживанням у готелях», - радить директор ТА «Море Турів» Світлана Віщик.

ВІДЕНЬ

Щодо екскурсійної програми, то за словами Юрія Дубини, деякі туроператори включають у вартість туру певні екскурсії. Але їх можна обрати самому.

«Якщо обирати так званий «депозит» на 30-40 євро, то крім вартості туру відразу в туристичному агентстві ви оплатите всі екскурсії на свій смак, про які надалі подбає ваш гід. Вам не треба буде стояти в черзі за квиточками до якогось музею чи наймати окремого гіда.

Окрім цього, ви з екскурсоводом можете домовитись про екскурсії і оплатити їх вже безпосередньо в автобусі. Він надасть перелік екскурсій, а ви самі вирішите, які місця бажаєте відвідати», - розповідає топ-менеджер з продажу ТА «Море Турів» Юрій Дубина.

А для молоді і великих компаній він дає маленьку пораду: «Хочете зекономити і не хочете відвідувати екскурсії у всіх історичних місцях, або вам вони здаються нудними, можете відмовитись від екскурсій. У такому випадку після приїзду екскурсовод вам роз’яснить щодо поселення або часу посадки в автобус для подальшої подорожі.

Тож ви спокійно компанією можете розважатись у тому містечку, піти на шопінг, погуляти і навіть потусити в нічному клубі. Але я раджу заздалегідь спланувати свій графік і маршрут місцями, де б ви хотіли побувати

Купити путівник і позначити локації, подумати про трансфери – тролейбуси, трамваї, таксі… А ще маленький лайф-хак: купіть собі картку мобільного оператора. У Євросоюзі діє всього кілька мобільних операторів і у всіх країнах переважно одні тарифи. Тому, де б ви не їздили, вона вам стане у нагоді».

А ще Юрій Дубина радить під час екскурсійних подорожей брати з собою маленьку подушку під шию або надувний валик. Адже треба розуміти, що це подорожі автобусом. Вони, звісно, дешеві, але мають певні незручності. Також варто взяти з собою побільше негазованої води.

Якби там не було, але якщо ви не маєте 300-400 євро на тижневий відпочинок на морі, завжди є хороша альтернатива – екскурсійні тури у Європу. Тим паче, що ціни на такі «тури вихідного дня» - більш доступні, а вражень лишиться не менше.

БЕРЛІН

Текст: Еля КОРОТИНСЬКА (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)

Також використано фотографії з особистого архіву ТОП-менеджера з продажу ТА «Море Турів» Юрія Дубини.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Порошенко не приїде на вихідних на Волинь
Наступна новина На Волинь приїхали юні художники з Луганщини. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини