Перший відпочиває: Туреччина, Єгипет, Туніс чи Болгарія – де дешевше провести літню відпустку

Перший відпочиває: Туреччина, Єгипет, Туніс чи Болгарія – де дешевше провести літню відпустку

Сезон відпусток вже стартував, а ви ще не вирішили, де цього року будете відпочивати? Саме для цього редакція «Першого» запустила нову спецрубрику – «Перший відпочиває». У ній ми розповідатимемо не лише про туристичні подорожі Україною, а й за кордоном. Тут читачі видання дізнаються про все: від того, у скільки обійдеться тижневий тур у Єгипет до особливостей транспортування багажу та отримання віз.

У гіди ми обрали одне з кращих туристичних агентств Волині – «Море Турів», яке розташоване у Луцьку, на проспекті Волі, 9. Директор агентства Світлана Віщик – відома як експерт у галузі туризму, та й позитивних рекомендацій від лучан про неї – безліч.

Директор ТА «Море Турів» Світлана Віщик

Отож, на все літо саме вона стане нашим віртуальним гідом по мальовничих куточках світу. Світлана вже побувала у десятках країн і може розповісти про більш як півсотні популярних курортів.

«Кожній людині потрібен відпочинок. Життя – активне і насичене. Всі працюють, кудись біжать. А де і як відпочити – на озері, морі, кожен обирає, зважаючи на фінансові можливості. Та дедалі більше волинян бажають все ж відпочити на морі. Це й не дивно, адже морський клімат та солона вода дуже сприятливо впливають на наш організм. Тому, для повноцінного відпочинку на морі і оздоровлення вам вистачить 10-14 днів», - запевняє Світлана Віщик.

У кожного наступає той момент, коли треба відпочити. Комусь буде достатньо просто кілька днів побути на самоті вдома, хтось – поспішає до родичів у село – подалі від цивілізації.

Та здебільшого, людям для хорошого відпочинку треба вода, пляж і гамак.

За словами директора ТА «Море Турів», відпустку завжди потрібно проводити з користю, а тому радить завчасно планувати поїздки. Так, першочергово треба визначитись не лише з датами подорожі та фінансовим ресурсом, а й врахувати, з ким ви плануєте відпочити – з друзями, дітьми чи всією сім’єю.

Нині туристичні агентства можуть запропонувати силу-силенну варіантів відпочинку у санаторіях, туристичних базах, кемпінгах, готелях і навіть в окремих віллах на березі моря. І що цікаво – пропозиції не обмежуються Чорним морем і все більше людей обирають відпочинок за кордоном.

Тут Світлана Віщик порадила розмежувати туристичні напрямки світу на певні категорії. Тож у цьому випуску спецпроекту «Перший відпочиває» ми розповімо вам про найбільш популярні, цікаві та доступні курорти близького зарубіжжя – Туреччину, Єгипет, Туніс і Болгарію.

«Нині провести відпустку на середземноморському курорті, в Єгипті  чи Іспанії стало звичною справою. Після окупації Криму – ціни на відпочинок у готелях та пансіонатах чорноморського узбережжя, в Одесі, Коблево чи Затоці – неабияк зросли.

Подорожі у Туреччину, Єгипет чи Туніс стали більш доступні у всіх аспектах. Тож, ті хто планує взяти відпустку і відпочити на морі здебільшого враховують це і розуміють – краще трішки підзбирати грошей, докласти невелику частину від того, що ви собі планували витратити на Чорне море і… полетіти в Хургаду.

І вже якщо ви прийняли таке рішення – тут ми вам радо допоможемо підібрати той тур, який буде оптимальним для вас», - відзначає директор ТА «Море Турів» Світлана Віщик.

Отож – полетіли у віртуальну подорож з турагентством «Море Турів»!

За словами топ-менеджера з продажу ТА «Море Турів» Юрія Дубини, Болгарія, Туреччина, Єгипет і Туніс – є дуже доступними країнами для наших відпочивальників, адже ці вони надали спрощений візовий режим або й взагалі відмовились від оформлення віз для туристів з України. Тим паче, відпочинок в них – доволі бюджетні у порівнянні з відомими європейськими чи тихоокеанськими курортами.

Юрій Дубина відвідав більшість курортних міст у цих країнах, тож на власному досвіді переконався у тому, що відпочинок тут просто незабутній.

«Болгарія – це Європа, але вона не має безвізу. Відпочинок у Туреччині вважається більш європейським, а Єгипет – більш арабський. 

Туніс - дуже цікава країна, де спостерігається поєднання арабської і європейської культур. Туніс – дуже колоритний.

Багато хто, побувавши в Єгипті чи в Туреччині, хоче побачити ще якісь країни, то ми їм пропонуємо обрати Туніс. Ця країна має дуже гарні пляжі, та й за фінансовими витратами Туніс – на рівні з Туреччиною. Крім того, тут пропонують сервіс аll inclusive», - розповів Юрій Дубина.

Топ-менеджер з продажу ТА «Море Турів» Юрій Дубина

Болгарія


У Болгарії рекомендують відпочивати у літній період, починаючи з червня. Вже з початку літа в Болгарію курсують прямі  автобусні рейси з Луцька, які розвозять туристів по готелях.

Відпочинок на курортах Болгарії – відмінний варіант для сім’ї. У цій країні дивовижної краси гори, блакитне море і корисні для здоров’я термальні джерела. Північне узбережжя Болгарії відоме цілющими грязями Варненського озера. Морські курорти Болгарії різні за популярністю, бюджетом, природою, пляжами, наявною інфраструктурою і пам’ятоками. Вони розташовані уздовж всього берега Чорного моря, а це близько 400 км.

Це один з найбільш бюджетних напрямків у туризмі і хороша альтернатива для тих, кому вже «приїлась» Одеса чи Затока.

«Дійсно, ціни на готелі, житло, харчування і розваги набагато дешевші, ніж на морських курортах Італії, Хорватії, Чорногорії, Франції, Іспанії, Туреччини. Тут доволі дешеве харчування, адже у Болгарії велика кількість барів і ресторанів розташовані на набережній. Тому можна ввечері сісти на пляжі і за 5 євро дуже смачно повечеряти», - розповідає директор ТА «Море Турів» Світлана Віщик.

За її словами, найбільш розвинуті та найбільш популярні курорти Болгарії, це: Албена - дитячий курорт, Еленіте - тихий курорт клубного типу для респектабельного сімейного відпочинку, Каварна – молодіжний «тусовочний» курорт, Несебр і Балчик - старовинні курортні містечка, які мають багату і цікаву архітектуру, а також - Обзор, Бургас, Золоті піски, Сонячний берег, Созополь, Дюни, Царьов.

У турагентстві «МореТурів» – м.Луцьк, пр.Волі, 9

З огляду на те, що сезон відпочинку у Болгарії триває лише з початку червня по 15 вересня, то ціни на тури досить стабільні і доступні: від 200 євро за 7 ночей на двох з автобусним трансфером з Луцька. Якщо ж ви плануєте діставатись літаком, то в такому випадку путівка обійдеться вам у 550 євро.

Туреччина


Туристичний сезон у Туреччині відкривається наприкінці квітня, у травні і триває до жовтня. Температура повітря на початку травня 23-27 градусів, а вода приблизно 20. Це дуже комфортна температура для спокійного відпочинку, але для дітей вода буде трохи прохолодна.

Загалом, клімат різних регіонів Туреччини може істотно відрізнятися. На узбережжі Мармурового, Середземного морів клімат середземноморський, тут буває гаряче сухе літо і досить дощова зима. Температура влітку може досягати +32-35С, взимку +9С, в Анталії – до +15С.

На узбережжі Чорного моря і біля підніжжя Понтійських гір – клімат ближче до субтропічного, вологого. Літня температура тут до 24 З, взимку до +7С.

Для російськомовних туристів велика перевага відпочинку в Туреччині в тому, що за багато років розвитку туризму, місцеві жителі досить непогано навчилися розмовляти російською.

Туреччина дуже насичена у туристичному плані і нині є два основних напрямки – Анталійське та Егейське побережжя. Найбільш популярні: Анталія, Анкара, Аланья, Кемер, Сіде, Мармаріс – і це лише мала частина величезного курортного архіпелагу узбережжя трьох Морів.


Тут цікаві екскурсійні програми. Не можна не заїхати до Стамбулу, музею Топкапи, відреставрованого міста Ефес, яке було зруйновано виверженням вулкану, Айя Софії, Ізміру, Трої чи Константинополя. Та неймовірні враження у туристів лишаються після відвідування «бавовняного міста» Памуккале з термальними басейнами з білого мармуру.  

«А у минулому році в Анталії, поблизу міста Белек, відкрився фантастично красивий готель - Land of Legends.  Він зараз користується просто неймовірною цікавістю і популярністю, адже у ньому розташований грандіозний парк розваг для дітей та безліч інших цікавих локацій, які задовольнять найвибагливішого туриста. Нині, якщо хтось не може дозволити собі відпочинок саме у цьому п’ятизірковому готелі, то можна замовити відпочинок у іншому готелі і придбати окремий екскурсійний тур на розваги в Land of Legends», - розповідає Юрій Дубина.

За його словами, на початку сезону та сама путівка в Туреччину у готель 4* з сервісом аll-inclusive на 7 ночей з перельотом може коштувати від 400 доларів на двох. А у розпал сезону (червень, липень, вересень) ціни коливаються в межах 550-750 доларів і вже у вересні-жовтні знижуються до 550. 

Головний менеджер турагентства «Море Турів» Юрій Дубина зазначає, що ціни на тури залежать не лише від рівня зірковості готелю і сезону подорожі, а й від того, коли ви купуєте тур. Для цього діє окрема система раннього бронювання путівок у Туреччину. Тому набагато вигідніше подбати про придбання літнього туру ще взимку, адже це може бути на 40% дешевше. 

Ми з Юрком вже знайшли те місце, куди готові вирушити хоч завтра

Єгипет


У Єгипті можна відпочивати протягом всього року, адже тут дуже гарне море та сухий середземноморський клімат. Курорти Єгипту – це ідеальне місце для українського туриста, адже вони поєднують в собі масу плюсів: порівняно близьке розташування, яскраву екзотику, дивовижний колорит і відносно невеликий бюджет.

Це мусульманська країна, тому ви завжди повинні стежити за своєю поведінкою і поважати місцеві традиції та закони. Якщо ви вирішили виїхати в місто, то дівчатам рекомендується вдягти закритий одяг (джинси, довгі сарафани і т.д.). Єгипет - це країна зі спрощеним візовим режимом, тобто, оплатити візу ви можете безпосередньо після прильоту.

Пляжний відпочинок в Єгипті буде проходити в межах території вашого готелю, тут ви можете не турбуватися про свою безпеку і збереження ваших речей. Для відпочинку в готелях є всі необхідні умови - харчування, окремий пляж, алкоголь, житло, розваги і т.д. Іншими словами, щоб добре відпочити, ви можете навіть не покидати свій готель.

У багатьох ця країна асоціюється з такими відомими містами-курортами, як Шарм-ель-Шейх, Хургада і Марса-Алам.

Та за словами директора тур агентства «Море Турів» Світлани Віщик, просто неймовірним є одне з найдревніших міст світу – Луксор.

«А ще Єгипет – це древнє «місто мертвих» Каїр, величні піраміди і неймовірно красиві коралові рифи. Тому всім туристам я однозначно рекомендую обирати екскурсії у ці неймовірні місця, спробувати дайвінг і звісно сафарі. Також досить часто туристи паралельно з відпочинком у Єгипті обирають додатково кількаденні паломницькі тури до Єрусалиму. Це дає змогу, як то кажуть, «вбити двох зайців одним махом», адже відстань від Єгипту до Єрусалиму якихось 250 кілометрів. Тому, зекономивши на одному перельоті, за час відпустки можна відпочити і в Єгипті і відвідати святині в Єрусалимі», - розповідає Світлана Віщик.

Щодо цін, то Єгипет має свою сезонність. Тому взимку тур у цю сонячну країну на двох може вам обійтись всього у 300 доларів з перельотом. Навесні ціна за путівку в Єгипет з сервісом аll-іnclusive стартує від 550, а влітку – від 600 доларів за двох. Восени знову ж таки ціни дещо знижуються – тур можна придбати і за 500 доларів.

Туніс


У Тунісі, як і в Єгипті, можна відпочивати цілий рік. Але офіційно сезон розпочинається з середини травня. 

У центральних регіонах країни дещо сухіший клімат і навіть посушливий, але погода залежить від двох впливових чинників: Середземного моря і пустелі Сахара. Море Тунісу достатньо прогріте вже з кінця квітня. Пляжі Тунісу – це основне багатство країни: 1200 км чистого узбережжя з дрібним піском та пологим спуском і ласкавим  морем.

Туніс багатий на пам’ятки минулих цивілізацій, та найпопулярніша екскурсія– це джип-сафарі в пустелю Сахара. Друга за популярністю екскурсія Тунісом – відвідини древнього Карфагену з його амфітеатром і пагорбом Бірса.

Щодо курортних містечок, то неймовірною популярністю користується Хаммамет, який називають «Європою посеред Африки». Тут ви зможете пройти курс телесотерапії і отримати золотисту засмагу.

Не менш цікавий і насичений відпочинок можна провести у місті Сусс. Це острівець тусовок, безупинних дискотек та запальних розваг.  Сусс - це передусім молодіжний курорт. А от Монастір більше підійде любителям спокійного відпочинку. Разом з тим,  Махдія вважається ледь не домашнім курортом Тунісу, адже він має бездоганні пляжі. Також туристам пропонують відпочинок у «туніській Швейцарії» – Айн-Драхамі та на термальному курорті Хаммам-Бургиба.

Світлана добре знає свою справу і завжди радо допоможе обрати оптимальний варіант відпочинку

«Туніс дуже колоритна країна, де багато цікавих старовинних містечок з руїнами. Тут проводять багато фестивалів, а місцеві ринки – це родзинка Тунісу, адже вони просто переповнені автентичними сувенірами. Там панує неймовірна атмосфера, тому відпочинок у цій країні залишиться у вашій пам’яті назавжди», - запевняє директор тур агентства «Море Турів» Світлана Віщик.

Щодо цін на тури у Туніс, то практично ціле літо путівки коштують від 750 доларів на двох (7 ночей у готелі з трансферами та харчуванням).

All-inclusive


Сервіс «все включено» досить поширений на курортах Єгипту, Туреччини і Тунісу. Так, сюди входить трансфер в обидві сторони, проживання в готелі, харчування, випивка, розваги, обслуговування у салонах краси та інше. В залежності від рівня готелю це може бути і Ultra All-inclusive – обслуговування «все включено» 24 години на добу, і зрідка - з 7:00 до 00:00.

Якщо ваш вибір впав на тур з таким сервісом, то будьте певні – ви не лишитесь голодними, адже постійно вам пропонуватимуть різноманітні страви, снек-бари і тематичні дегустації.

«Це дуже зручно. Готелі максимально орієнтуються на те, щоб людина просто приїхала і відпочивала. Тому при бажанні, ви можете придбати такий тур, гарно відпочити і не витратити більше жодної зайвої копійки.

Але зауважу, аll-inclusive – це не завжди п’ятизірковий фешенебельний готель. Адже подекуди і 3-зіркові готелі навіть краще деяких 5-зіркових. Зараз в готелях усі стараються підлаштуватися під наших туристів, а тому у меню -  не лише страви з місцевої східної кухні.

Мммм…. Смакота

Майже кожен ресторан укомплектований окремим європейським меню, адже здебільшого наші туристи не їдять стільки гострої їжі, як прийнято в цих країнах. Більше того, якщо відпочивальники їдуть у відпустку з дітьми, то ми пропонуємо їм готелі, де є дитяче меню, аби була змога погодувати дітей тими продуктами, які їм потрібні», - зауважує Світлана Віщик.

Документи


Для виїзду за кордон, кожен українець повинен мати закордонний паспорт з дозволеними термінами дії. 

Аби потрапити у Туніс чи Болгарію, ваш паспорт повинен мати не менше 3 місяців терміну дії до дати закінчення відпочинку.

У Єгипті певні авіакомпанії, які мають в цьому питанні прерогативу, можуть вимагати замість 3-х – 6 місяців терміну дії. Таку вимогу ставлять і у Туреччині.  

За словами Світлани Віщик, до Туреччини, Тунісу і Болгарії ви можете вирушити, як по звичайним закордонним, так і по біометричним паспортам. Вона також зауважила, що до Туреччини окрім цього можна потрапити, маючи лише український паспорт у формі ID-картки.

Щодо віз, то у Болгарію вона відкривається за 5 робочих днів і не потребує присутності самого туриста.

У Єгипті для наших громадян діє безвізовий режим, однак у Хургаді ви будете змушені викласти з гаманця 25 доларів, аби після прильоту вам відкрили візу.

А от Туреччина і Туніс – взагалі безвізова країна для туристів. 

Кожен тур в іншу країну однозначно повинен мати страховку. Незалежно від того, чи ви купуєте проживання в готелі, чи повністю тур - у вартість вже входить страховий пакет. Разом з тим, туроператори досить часто пропонують взяти страхування від невиїзду. Це досить вигідно, якщо ви бронюєте путівки заздалегідь, адже у разі чогось – можна анулювати тур без штрафних санкцій.  

Таким чином, у порівнянні з відомими світовими курортами, ціни на тури у Єгипет, Туреччину, Туніс та Болгарію - досить лояльні.


Тому, хто ще не визначився з відпусткою – має змогу поміркувати над тим, яку країну слід обрати для відпочинку цього року. Звісно, кожен має змогу промоніторити пропозиції на сайтах готелів, спитати поради у тих, хто вже десь відпочивав за кордоном і зрештою – придбати квиток на літак та вирушити у подорож.

Отож, у яку країну цього року ви готові відправитись у літню відпустку з Першим? Чекаємо від наших читачів цікавих фото і неймовірних розповідей про ваші подорожі.

 

Текст: Еля КОРОТИНСЬКА (Перший)

Фото: Роман ДОМБРОВСЬКИЙ (Перший)

А також – фото з особистого архіву головного менеджера з продажу ТА «Море Турів» Юрія Дубини.

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині чергове ДТП з постраждалими
Наступна новина Невідомі особи таємно перекрили парковку біля РЦ «Промінь». ВІДЕО.ФОТО
Останні новини
Схожі новини