«Б’є мене електрошокером, я падаю на землю». Депутат Волиньради розповів, як його хотіли пограбувати

«Б’є мене електрошокером, я падаю на землю». Депутат Волиньради розповів, як його хотіли пограбувати
Анатолій Бусько

Підприємець і депутат Волинської облради Анатолій Бусько розповів, хто йому погрожував, намагався пограбувати і як це було.

Про деталі інциденту пише «Під прицілом».

Нагадаємо, 20 травня до будинку Анатолія Буська у Камені-Каширському проник невідомий чоловік. Він погрожував господареві пістолетом. Раніше у двір депутат кинули вибухівку

За словами Анатолія Буська, сталося пограбування біля 7 години ранку. Перед виїздом на роботу, він вийшов на вулицю прогріти автомобіль. Коли повертався у хату, помітив, що з вікна будинку зникла москітна сітка, а під вікном стояв дерев’яний піддон. Спершу він подумав, що то син уночі таким чином пробирався в хату. Усередині оселі згодом побачив привідкриті двері кладовки.

«Я побачив, що двері в кладовці чуть-чуть привідкриті, а коли я виходив з хати, двері були закриті. На мене вилетіла людина вагою кілограм 100-120 мінімум, яка одягнена була, пам’ятаю, в перуку. Борода. Очі були затерті якоюсь рідиною чорною. Б’є мене електрошокером, я падаю на землю», – згадує Анатолій Бусько.

У нападника був бойовий пістолет з глушником. Зброю злочинець направив на господаря і спитав, хто є в хаті. Удома на той час були дружина і діти. Депутат відповів, що нема нікого. Але нападник продовжував запитувати. Тоді депутат закричав: «Не стріляй!».

Так злочинець маскувався, що його не впізнали
До нападу 38-чоловік готувався: навіть купив перуку

Цей крик почули рідні. Почали бігти східцями вниз. Тупіт злякав нападника, і він втік, сівши у машину Буська, яка саме стояла заведена у дворі.

Правоохоронця знайшли злочинця.  Ним виявився 38-річний житель Камінь-Каширського, який раніше не мав проблем із законом. Напад він здійснив нібито через великий борг: хотів пограбувати хату заможних камінь-каширців.

Чоловік ретельно планував злочин. Як розповів Анатолій Бусько, спостереження за будинком він вів упродовж місяця. Напередодні пограбування спрямував камери відеонагляду в інший бік і всю ніч провів у підсобному приміщенні, щоб напасти на людей з самого ранку.

Нападник може сісти за грати на тривалий термін. Наразі він під вартою. У ході досудового розслідування у злочинця вилучили два корпуси гранати типу «Ф-1», пістолет «Walter» із глушником та 30 набоїв, які той заховав у лісі поблизу райцентру.

Довідково. Анатолій Бусько – депутат Волинської обласної ріди, член фракції «Батьківщина», член бюджетної комісії Волиньради. Власник ТзОВ «ДОФ Арбо» (деревобробна промисловість). Проживає у місті Камені-Каширському. 
Зброя, яку вилучили в злочинця

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Уряд запровадив нову посаду: поліцейський офіцер громади
Наступна новина Саакашвілі повернули громадянство України
Останні новини
Схожі новини