Під час безплатного обстеження у Луцьку в 2 людей виявили гепатит С, ще в однієї - СНІД. ВІДЕО

Під час безплатного обстеження у Луцьку в 2 людей виявили гепатит С, ще в однієї - СНІД. ВІДЕО

Упродовж трьох годин 26 листопада на Театральному майдані Луцька пересувна лабораторія від обласного центру профілактики і боротьби зі СНІДом. 

Усі охочі могли безплатно та анонімно зробити тест і перевірити наявність антитіл в організмі на СНІД та гепатит С, – йдеться у сюжеті Суспільного Волині

Лаборант Наталія Матвєєва розповіла, що у медиків є одноразові скорофікатори, яким проводять тестування. Тест – безболісний. А через 15-20 хвилин люди вже приходять за результатом.

Лучанин Віктор – один із тих, хто в Луцьку перевірився на СНІД і гепатит С. Каже, що зробив це для профілактики. 

Така акція у Луцьку вже цього року відбувається втретє. 26 листопада тестування пройшло 20 охочих. Серед них – у двох виявили гепатит С, а в одного СНІД. 

Ті, хто не встиг зробити безплатний тест, матимуть таку можливість цього тижня у четвер і п’ятницю, 29 та 30 листопада. З 11 до 14 години на Театральному майдані знову працюватиме пересувна лабораторія. 

 
У Луцьку проводили тестування на СНІД і гепатит С.

Напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, що відзначають 1-го грудня, в обласному центрі проводили тестування на СНІД і гепатит С.

Posted by UA: Волинь on Monday, 26 November 2018

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Комфортні квадрохауси: у ЖК «Оріон» монтують «теплу підлогу». ФОТО
Наступна новина За добу рівень води впав на метр: на Волині різко обміліла річка Путилівка. ВІДЕО
Останні новини
Схожі новини