Під час благодійного концерту зібрали понад 26 тисяч для воїнів волинської бригади

Під час благодійного концерту зібрали понад 26 тисяч для воїнів волинської бригади
Фото з Facebook Волинської єпархії ПЦУ

Під час благодійного виступу архієрейського хору «Оранта» кафедрального собору Святої Трійці, який відбувся у луцькому костелі Апостолів Петра й Павла, зібрали понад 26 тисяч гривень. Їх передадуть на потреби 14-ї окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого.  

Про це 31-го травня повідомила у Facebook Волинська єпархія ПЦУ. 

«Під керівництвом регента заслуженого діяча мистецтв України Василя Мойсіюка прозвучали твори Максима Березовського, Дмитра Бортнянського, Михайла Вербицького, Артема Веделя, Миколи Леонтовича, Анатолія Авдієвського», – йдеться у повідомленні. 

Вперше слухачі почули твір «Отче наш» латвійського композитора Ріхарда Дюбри, який на початку повномасштабного вторгнення російських загарбників створив його як духовну підтримку українському народові та передав ноти луцьким хористам.

Ріхард Дюбра написав музику на український текст молитви. Підзаголовок твору звучить так: «Молитва за Україну. Слава Україні на все життя!».

«А ще ми, громадяни країн Балтії, хочемо показати Україні свою підтримку, адже ми на власній шкірі пережили це і знаємо, що таке російська окупація», – переказав композитор.

Фото з Facebook Волинської єпархії ПЦУ

У концерті взяв участь народний артист України, актор Волинського облмуздрамтеатру ім. Тараса Шевченка Олександр Якимчук.

Під час виступу на потреби 14-ї окремої механізованої бригади ім. князя Романа Великого лучани зібрали понад 26 тисяч гривень.

Нагадаємо, Луцька художниця продала картини, щоб допомогти 83-річній бабусі, яка пекла хліб поміж руїн. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Церква в Чорнижі перейшла до ПЦУ
Наступна новина У боях з окупантами загинув волинянин Анатолій Пашко
Останні новини
Схожі новини