Під час проходження служби на пів року втік із військової частини: як покарали волинянина

Під час проходження служби на пів року втік із військової частини: як покарали волинянина

Військовий втік з військової частини та пів року переховувався. Суд призначив волинянину п'ять років тюрми, але звільнив від відбування покарання з іспитовим терміном на два роки.

Про це пише ІА Волинські новини з посиланням на вирок Володимир-Волинського міського суду.

Відомо, що інцидент трапився ще 14 травня 2020 року. Того дня уродженець Володимира уклав контракт із Міноборони терміном на три роки про проходження військової служби. Проте 24 жовтня 2022-го військовий, не отримавши відповідний дозвіл у командира, самовільно залишив частину.

У суді зазначили, що чоловік без поважних причин на службі він був відсутній до 1 травня 2023 року. Таким чином він вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч. 5 ст. 407 КК України.

Під час судового засідання волинянин щиро каявся, просив суворо не карати.

"Призначаючи покарання, суд врахував, що обвинувачений раніше був тричі судимий, має посередню характеристику за місцем служби та статус УБД. Тож Максим Т. отримав 5 років позбавлення волі, але покарання замінили на два роки умовного терміну", – додали у дописі. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина На Волині поховають воїна, якого вбив росіянин під час реабілітації у Німеччині
Наступна новина Волинська команда виборла «золото» на спартакіаді серед допризовної молоді
Останні новини
Схожі новини