Перевіз своє обладнання: в Рожищенській лікарні працює досвідчений лікар-уролог з Харкова

Перевіз своє обладнання: в Рожищенській лікарні працює досвідчений лікар-уролог з Харкова

Із перших хвилин робочого дня біля кабінету лікаря Олександра Мазурика вишикувалося до десятка хворих, які схвально відгукувалися про медика-переселенця та проведені ним оперативні втручання.

Про це інформує Рожищенська міська рада.

Олександр Мазурик – родом з села Пожарки, де проживає його мама Марія Марківна. Чоловік покинув малу батьківщину у шістнадцять літ, коли поїхав у Куп'янськ Харківської області навчатися у медичне училище. У 2004 роцi закiнчив Харкiвський державний медичний унiверситет. Відтоді почалася його професійна лікарська практика як уролога.є

За майже два десятки літ роботи у медичних закладах Харкова, Олександр Мазурик здобув добру славу серед пацієнтів за відмінні професійні навики та бажання допомогти кожному, хто до нього звертався за допомогою. Завжди намагався впроваджувати у свою медичну практику нові розробки та технології. Він сповна віддавався улюбленій справі, а душевний спокій знаходив у теплій і щирій родинній атмосфері (разом з дружиною, теж лікарем, виховують дві доньки шкільного віку).

Розмірене життя та плани на майбутнє враз перекреслила повномасштабна війна.

Після сімдесяти днів в окупації, коли довелося сидіти в підвалах, у холоді, без світла, води, хліба, родині медика вдалося евакуюватися.

– Все, що нажили за двадцять вісім років у Харкові, довелося вмістити у багажник автомобіля, - каже Олександр Анатолійович. - Коли приїхали на малу батьківщину, у Пожарки, зітхнули з полегшенням, що знаходимося у відносній безпеці. Тут мамине добре слово і підтримка родини. Правда, ще кілька тижнів відходили морально, звикали до тиші. А зрештою взялися облаштовувати своє життя по-новому.

Спочатку Олександр Мазурик працевлаштувався у медичному центрі «Боголюби», а через два місяці його привітно прийняли і у Рожищенській багатопрофільній лікарні.

– Я вдячний головному лікарю Віктору Редзію, що надав мені можливість працювати, - зазначив медик.

Олександру Анатолійовичу вдалося вивезти з Харкова власне обладнання для проведення ендоскопічних операцій, тож нині використовує його у своїй роботі.

Лікар-уролог вищої категорії Олександр Мазурик займається лiкуванням хвороб сечостатевої системи, сечокам'яної хвороби, аномалiї розвитку сечостатевої системи, проводить узд сечовидільної системи та простати, ендоскопічні та лапароскопічні операції.

– За неповні два місяці роботи провів уже близько двох десятків ендоскопічних операцій, розхідні матеріали для проведення яких надає медичний заклад. Пацієнтів вистачає, були у мене навіть люди з Харкова, Полтави, Львова, – говорить Олександр Мазурик. – Я задоволений, що можу займатися улюбленою справою і допомагати людям.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Зґвалтовані є героїнями і героями, які вижили». Важливе про сексуальне насильство під час війни


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Шеврони з літерою «Z», металеві жетони та вимпел: у волинський музей передали трофеї від ЗСУ
Наступна новина Завтра в Луцьку та прилеглах селах знову не буде світла
Останні новини
Схожі новини