Під Луцьком створили парк для реабілітації українських воїнів. ФОТО

Під Луцьком створили парк для реабілітації українських воїнів. ФОТО

29 березня на території  біля корпусу №2 Волинської обласної клінічної лікарні, що у селі Боголюби Луцького району, створили парк із дерев основних лісових порід.

Про це інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ.

Таку ініціативу, висловлену головним лікарем закладу Іваном Сидором, підтримав начальник Волинського ОУЛМГ Олександр Кватирко, а втілити у реальність взялися разом колектив медустанови та лісівники  – працівники ДП «Ківерцівське ЛГ».

На території лікувального закладу сотні, якщо не тисячі, різновікових хвойних і листяних дерев, чимало екзотичних декоративних кущів. Мабуть, не було такого року, відколи у Боголюбах з’явилися лікувальні корпуси обласної лікарні, щоб її працівники разом із лісівниками, меценатами, волонтерами не посадили на території сотню-другу дерев та кущів.

Та цього разу тут вирішили озеленити дворову частину біля новоствореного відділення реабілітації, що вже готове до експлуатації.

Головний лісничий Ківерцівського лісгоспу Андрій Зінич подбав про саджанці сосни, ялини та берези – загалом 200 штук. На зелену толоку прибув із лісничим Торчинського лісництва Михайлом Затовканюком та майстрами лісу.

Звісно, з превеликим задоволенням долучився до лісівників медичний персонал лікарні. Тож над озелененням пліч-о-пліч працювали майстри лісу Володимир Книш, Руслан Римарук, активісти ОТГ Віктор Луць, Руслан Остапчук, Андрій Гадзінський і старші медсестри фізіотерапевтичного відділення Алла Івчина та Орислава Нікитюк, сестра-господиня Ольга Чирко, медичні сестри Світлана Юрчук, Валентина Ковтанюк та Світлана Сценюк, молодша медична сестра Любов Мороз, звісно ж, і заступник головного лікаря обласної клінічної лікарні Микола Юрко та завідділення реабілітації Тарас Ікало.

Головний лісничий Андрій Зінич та лісничий Михайло Затовканюк, порадившись, для створення цього невеличкого лісопарку обрали складну змішану схему посадки.

Варто зазначити, що цей захід відбувся у рамках Всеукраїнської акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». Одним із обов’язкових кроків цього щорічного лісівничого дійства цьогоріч, за рішенням ІV з’зду Товариства лісівників України, стало створення пам’ятних лісів та парків на честь українських героїв, що боронили й боронять Україну від російських найманців. І це дуже доречно у цьому випадку, адже в реабілітаційному відділенні, за словами його працівників, попри звичайних пацієнтів, будуть відновлювати свої сили й учасники АТО (ООС).

«Нині в обласній лікарні функціонує 715 ліжок, із яких 315 терапевтичного профілю, 400 хірургічного профілю, 18 ліжок анестезіології і реанімації. Щорічно отримують стаціонарне лікування майже 25 тис. хворих, виконується більше 13 тис. операцій, кожне 5 оперативне втручання в стаціонарах області здійснюється в хірургічних відділеннях лікарні. Це найбільший за потужністю лікувальний заклад на Волині», — наголосив заступник головного лікаря обласної клінічної лікарні Микола Юрко.

Сьогодні в складі лікарні розгорнуто 28 стаціонарних відділень, 34 – лікувально-діагностичних і допоміжних відділень та служб, а також консультативна поліклініка потужністю 135 відвідувань в день по 33 спеціальностях.

Функціонують центри: кардіологічний, цереброваскулярної патології, розсіяного склерозу, радіаційного захисту населення, ендокринологічний, а ще при лікарні працює філія деканату факультету післядипломної освіти Львівського Національного медичного університету ім. Данила Галицького.

До усіх цих практичних і дієвих лікувальних практик відтепер додасться і природний лісовий реабілітаційний фактор. Цей дарунок лісівничої громадськості – цільового призначення: саме для українських воїнів, аби вони якнайшвидше відновлювали сили і поверталися до повноцінного життя.

Волинські лісівники на власному досвіді знають, наскільки важливо підтримка захисникам України, адже 882 працівники лісової галузі брали участь в АТО (ООС), 134 – досі продовжують боронити Україну. Пройшли горнило війни і волинські лісівники. Тому й проявляють разом із лікарями турботу про майбутнє найкращих синів України.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Історія дня на Першому: кого вітати 30 березня
Наступна новина Три волинські школи - у ТОП-100 кращих в Україні
Останні новини
Схожі новини