Під Луцьком знайшли ймовірне джерело смороду - мулові карти в Липлянах

Під Луцьком знайшли ймовірне джерело смороду - мулові карти в Липлянах

Під Луцьком знайшли ймовірне джерело смороду – мулові карти в Липлянах. Там зосереджується їдкий каналізаційний сморід, який вже кілька років поспіль накриває Луцьк. 

Про це на своїй сторінці повідомив активіст Михайло Верпучинський у фейсбуці.

Чоловік наводить факти, які можуть свідчити про те, що саме ця ділянка є причиною каналізаційного смороду у Луцьку.

Усього цих карт є 10, приблизні розміри однієї – 300 квадратних метрів. Також на цих ділянках, як зазначає автор, постійно та у великих масштабах виникає виділення різноманітних газів, які провокують каналізаційний сморід. 

«Рідкий мул, що потрапляє на карти, попередньо відібраний зі стоків, які надходять на очисні споруди. Шляхом природного сушіння він виділяє в атмосферу вологу і смердючі речовини, які завдяки вітру, атмосферному тиску та іншим природним явищам мігрують на наше місто», – каже Михайло. 

Він додає, що за 15-20 хвилин прогулянки цими місцями, їдкий запах просочив усю одежу.

«15-20 хвилин прогулянки по такій території, наповненою смердючими газами - і одяг можна змінювати. Крім того, протягом півгодини-години після відвідування цього місця, у мене пекло у носі і дерло в горлі», – зазначає автор.

«Тепер, коли ваш район знову накриє «альпійською свіжістю», можете навіть не сумніватися: вітер несе сюрпризи саме звідси», – підсумував Михайло.

Нагадаємо, у мерії запевняли, що на весь Луцьк смердить гуртожиток біля вокзалу. 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Будемо жити в карантині, поки не знайдуть вакцину, - Шмигаль
Наступна новина 30 дітей не пустили на ЗНО через високу температуру, - Міносвіти
Останні новини
Схожі новини