Будемо жити в карантині, поки не знайдуть вакцину, - Шмигаль

Будемо жити в карантині, поки не знайдуть вакцину, - Шмигаль

Україна житиме в карантинних обмеженнях, доки не знайдуться протокол лікування, ліки, вакцина.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, пише Gazeta.ua.

"Поки що ми бачимо, що і червень, і липень ми проживемо в карантинних обмеженнях. В більших, в менших, але ми від них не відмовимося. Більше того, ми житимемо в карантинних обмеженнях доти, доки не знайдемо протоколу лікування, ліків, вакцини або чогось, що зможе нам допомогти управляти летальністю", - сказав прем'єр.

"Якщо летальність цієї хвороби (коронавірусна інфекція. - Gazeta.ua) сьогодні в Україні між 2,5-2,9 відсотка, то класичний грип - це до 1 відсотка, близько 0,8 відсотка людей помирає. Тут майже втричі більше. Причому ж є країни, де ця летальність перевищує 10 відсотків. Це кожна 10-та людина - насправді страшно, це катастрофа", - зауважив Шмигаль.

За його словами, основний принцип - "знищити летальність від хвороби".

"Якщо від хвороби вмирає нуль людей, можна хворіти, це не страшно. Перехворіли, нежить, температура - вилікувалися, країна живе, працює без обмежень. Звичайно, епідемія - неприємно, але несмертельно, як кажуть. Ось це мета. Тобто маємо довести країну з найменшими втратами до моменту знаходження ліків", - сказав прем'єр.

Лише тоді, на його думку, можна повністю зняти карантин "і жити звичайним життям, розвиватися і думати про майбутнє".

"До цього часу ми живемо в режимі збереження кожного людського життя. І тут уже тоді починаються морально-етичні проблеми, які рівняються з проблемами економічними, і необхідно постійно шукати якийсь баланс, щоб не вгробити економіку. І водночас - врятувати якомога більше людських життів, незалежно якого віку, статі, в якому стані перебуває людина, - але це найвища цінність, безумовно", - резюмував Шмигаль.

Читайте також: 

 


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина В Україні — один з найнижчих показників летальності від коронавірусу
Наступна новина Під Луцьком знайшли ймовірне джерело смороду - мулові карти в Липлянах
Останні новини
Схожі новини