«Підлості ворога достатньо». Правоохоронці просять вірян бути пильними на Великдень

«Підлості ворога достатньо». Правоохоронці просять вірян бути пильними на Великдень
Фото ілюстративне

Правоохоронці закликають вірян бути особливо пильними на Великдень – ворог може влаштувати провокації, адже російська пропаганда поширила вже не одну заяву про можливі насильницькі дії щодо віруючих у період великодніх свят і церковних богослужінь в Україні.

Про це повідомляє СБУ Волині.

Таким чином росЗМІ вже готують підґрунтя для провокацій з боку армії рф. І заздалегідь перекладають відповідальність за них на представників «націоналістичних об’єднань».

«Підлості ворога достатньо, щоб влаштувати провокації навіть у Великдень – одне з найбільших християнських свят. Тож закликаємо українців бути особливо пильними у цей період. Служба безпеки України та Національна поліція докладуть максимум зусиль, щоб Великдень пройшов безпечно. Проте громадянам слід враховувати, що в нашій країні триває війна, і ворог готовий до будь-яких дій щодо цивільного населення. Повага до церков і святинь у нього теж відсутня – про це свідчать численні бомбардування таких об’єктів.

У зв’язку з цим рекомендуємо вірянам утриматися від масових скупчень у культових спорудах, а главам церков – мінімізувати кількість присутніх на святкових богослужіннях. Також просимо дотримуватися правил комендантської години, встановлених цивільними адміністраціями кожного регіону», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, напередодні окупанти проговорилися про можливі провокації в українських містах під час Великодня. Так, низка пропогандистських ЗМІ поширили публікацію про те, що «націоналісти обстрілюватимуть з мінометів православні храми у Великодню ніч». 

Очільник Волинської єпархії Православної церкви України, митрополит Луцький та Волинський Михаїл розповів, що скасовувати великоднє богослужіння не будуть через попередження російських ЗМІ про провокації.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку водій BMW врізався у паркан. Відео
Наступна новина На Волині картоплею цього року засадять 80 тисяч гектарів землі
Останні новини
Схожі новини