Підводка для очей: 100 років бездоганної служби

Підводка для очей: 100 років бездоганної служби
Фото ілюстративне

Підводка – це популярний продукт декоративної косметики, застосування якого дозволяє звернути увагу на область очей. Деякі користувачки вважають цей засіб порівняно новою пропозицією, але насправді йому вже 100 років..

Різноманіття технік і стилів

Вперше цей продукт з'явився на косметичному ринку на початку 20-х років. Одночасно його випуск розпочали відразу кілька брендів – Maybelline, Revlon, Max Factor.

Наносився він досить товстим шаром, адже в моді були чуттєві, драматичні образи. Новинка коштувала дорого і ті, хто не міг її купити, намагався самостійно приготувати суміш з вугілля й вазеліну.

Протягом наступного десятиліття нанесення стає більш помірним, з'являються кольорові варіанти, а нижню повіку тепер не підкреслюють – акцент змістився на тонкі брови та довгі вії. 

У 40-і актуальними стають губи, декоровані червоною помадою, тому підводка здає свої позиції й виходить з моди. Але потім знову стає актуальним яскравий макіяж повік.

З темними відтінками (чорним і коричневим) тепер конкурують сірий і синій. Особливо популярні тонкі лінії зі стрілками різної довжини, колорит яких збігається з кольором очей. Поступово відтінки стають все яскравіше, прихильниці класичних традицій називають такий макіяж зухвалим.

У 90-і темні кольори повертають втрачені позиції, на зміну акуратному нанесенню приходить деяка недбалість. Початок нового століття вніс певні зміни у правила виконання макіяжу. Основним напрямом стає різноманітність пропонованих форм.

Чіткі, мереживні, широкі або тонкі, довгі чи до середини ока, в східному стилі або класичні стрілки – все це стало модним трендом і дозволяє сміливо експериментувати з повсякденними й вечірніми образами.

На сайті MAKEUP https://makeup.com.ua/categorys/23451/ підводка для очей представлена ​​в таких формах:

  • Гелева. Поміщена в баночки, а пензлик для її нанесення продається окремо. Серед переваг відзначимо високу стійкість, економну витрату, можливість використання, як базу для тіней. Цей варіант призначений для створення матового покриття.
  • Контурний фломастер (маркер). Саме його рекомендують для новачків. Адже він не вимагає заточування, а м'який фетровий наконечник легко ковзає по поверхні. Такий варіант має кремову чи гелеву текстуру. Добре підходить для виконання макіяжу в похідних умовах. Але деякі бюджетні варіанти не можуть забезпечити стійкого покриття, їм не вистачає колірної насиченості, а також відзначимо, що фетровий наконечник може бути занадто довгим.
  • Рідка. Це класичний варіант, для нанесення якого необхідна певна вправність. Але з його допомогою можна досягти високої чіткості, стійкості, витонченості. Створює покриття з насиченим виразним пігментом. Пакування – флакон з пензлем, що має тонкий, пружний наконечник.
  • Суха. Зазвичай використовується професійними візажистами та являє собою спресований пігментований порошок, який за текстурою близький до розсипчастої пудри. Наноситься вологим пензлем.

Особливості застосування

Наносити підводку нескладно, але важливо визначити оптимальну товщину, форму й довжину стрілок, а також вірне колірне рішення. В інтернеті є чимало відеороликів, в яких продемонстровано різні техніки і конфігурації. Можна скористатися послугами професійного візажиста, а потім дотримуватися його рекомендацій. 

  • Традиційний спосіб – це нанесення точок чи коротких штрихів, які потім з'єднуються однією лінією. Початківцям важливо створити комфортні умови для виконання макіяжу. Обов'язковими є високий рівень освітленості та наявність горизонтальної опори для ліктів.

При підборі пігменту враховуємо колір очей. Для блакитних підходить насичений синій, золотистий або мідний, для зелених доречний легкий червонуватий відтінок, для карих – теплий коричневий.

За допомогою підводки можна візуально скорегувати форму очей і приховати певні недоліки:

  • повіка, що нависає. Доречна тонка графіка, а кінчик стрілки проводимо там, де починається складка. Очі повинні бути закритими поки покриття не висохне.
  • круглі, опуклі. Необхідно подовжити форму за допомогою товстих штрихів. Рухаємося від зовнішньої частини повік до центру, також будуть корисні варіанти з яскравими пігментами.
  • з опущеними куточками. Проводимо тонкі штрихи від зовнішньої частини до внутрішньої. Кінчики стрілок витягуємо вгору. Для визначення їхньої довжини орієнтуємося на зовнішні куточки брів (не виходимо за них).
  • близько розташовані. Витягуємо лінію по верхній слизовій, а потім робимо короткий тонкий штрих на нижній частині. Стрілки повинні бути подвійними.

Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Розшукують безвісти зниклого 46-річного волинянина
Наступна новина Житло може стати доступнішим. Про що домовились топові будівельники і нардепи на «тусовці» у Луцьку
Останні новини
Схожі новини