Після атаки РФ Кулеба попросив у союзників дві речі

Після атаки РФ Кулеба попросив у союзників дві речі

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба після масованої атаки росіян 26 серпня заявив, що партнери України можуть допомогти покласти край російському терору, ухваливши два рішення.

Пост про це він написав у мережі X (Twitter).

Існує два конкретних рішення, які наші партнери можуть прийняти, щоб допомогти нам швидше покласти край російському терору. По-перше, підтвердити право України на далекобійні удари по всіх легітимних військових цілях на території Росії. По-друге, згода на використання можливостей ППО партнерів для збиття ракет і безпілотників, що наближаються до їхнього повітряного простору, – написав міністр.

Кулеба наголосив, що жодне з цих рішень не є ескалацією.

Навпаки, вони стримуватимуть Росію, допоможуть зменшити терор і кількість російських атак, а також пов'язані з ними жертви. Дійте зараз, а не потім. Допоможіть нам врятувати життя, – пояснив він.

Нагадаємо, вранці 26 серпня РФ вкотре атакувала Україну ракетами та безпілотниками. Внаслідок повітряного нападу постраждали 15 областей України, серед них і Волинь – вибухи лунали в Луцьку й Ковелі. У результаті атаки у різних областях загинули 5 людей, щонайменше 17 дістали поранення, серед них – діти. У Луцьку – одна людина загинула, ще п’ятеро отримали поранення


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина Діти захисників та загиблих бійців із Володимира відпочивали в Литві
Наступна новина «Укрпошта» презентувала марку, присвячену пам’яті захисників
Останні новини
Схожі новини

Публікації відсутні