Після локдауну в Україні знову можуть запровадити адаптивний карантин

Після локдауну в Україні знову можуть запровадити адаптивний карантин

Міністерство охорони здоров'я планує перейти до адаптивного карантину після закінчення січневого локдауну.

Про це в ефірі «Сніданку з 1+1» 13 січня розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов, інформує ТСН

«У нас в країні на сьогоднішній день карантин встановлений до 28 лютого з певним періодом посилених обмежень від 8 до 24 січня. Це такий режим. Починаючи від 25 січня, буде карантин з іншими обмеженнями, з іншим режимом. Зокрема, це стосується нашої стратегії: ми хочемо далі повернутися до адаптивного карантину. Тоді, залежно від епідеміологічної ситуації, визначають той чи інший рівень обмежень», – повідомив очільник МОЗ.

Степанов запевнив, що карантинні обмеження, які діють до 24 січня, припиняти не будуть. Крім того, подовжувати жорсткі заборони не планують.

«У такому режимі, який діє до 24 січня, (продовжувати, – ред.) немає думки. Це повинно бути логічно і відповідати законам епідеміології», – наголосив міністр.

Локдаун може бути повторений, якщо «буде надкритична ситуація».

«Якщо буде різке зростання захворюваності на коронавірус. Йдеться про можливості медичної системи. Якщо ми прив'язуємося до кількості, то це близько 30 тисяч хворих. Утім, це і кількість госпіталізованих, і кількість важких пацієнтів, і зростання – з якою швидкістю воно відбувається», – заявив Максим Степанов.

Міністр наголосив, що логіка нинішнього локдауну – це зменшення контактів після новорічних і різдв'яних свят, коли потенційно відбулося масове інфікування людей. 

Як повідомлялося, уряд ухвалив рішення про посилення карантину в Україні від 8 до 24 січня включно. Відповідну постанову Кабмін затвердив під час позачергового засідання 9 грудня 2020 року. Також вона передбачає і подовження режиму надзвичайної ситуації та дії обмежень помаранчевої зони, які діють і зараз, до 28 лютого.

Адаптивний карантин, при якому Україну поділяли на червону, помаранчеву, жовту та зелену зони, діяв до листопада 2020 року. Коли його скасували, ввели «карантин вихідного дня».


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина «У суботу заробила 27 гривень, в неділю – 50». Як працює луцький Завокзальний ринок під час локдауну
Наступна новина Чому у міського голови Луцька немає першого заступника
Останні новини
Схожі новини