«Тотальний локдаун – єдиний вихід». Степанов висловився про ситуацію з ковідом в Україні

«Тотальний локдаун – єдиний вихід». Степанов висловився про ситуацію з ковідом в Україні

Колишній міністр охорони здоров’я Максим Степанов переконує, що єдиний вихід зберегти життя українців під час четвертої хвилі пандемії коронавірусу – ввести тотальний локдаун. На його думку, це потрібно було зробити ще три тижні тому і, ймовірно, медична система не мала б такого навантаження.

Відповідний допис він опублікував на своїй сторінці у фейсбуці.

«Володимире Олександровичу, прийміть жорсткі непопулярні рішення, за які не буде схвальних овацій від українців, але вони допоможуть зберегти життя. Тотальний локдаун - єдиний вихід з безвихідної ситуації (в ідеалі його треба було ввести ще 3 тижні тому і, можливо б, ми не стояли на порозі катастрафи). У нинішніх умовах медична система не витримає такого навантаження. Банально не вистачить 70 тисяч ліжко-місць, які ми створили минулого року, кисню, і, головне, медичних працівників», – йдеться у дописі.

Також він висловився щодо вакцинації людей старших за 60 років. Мовиться, що наявний показник – надзвичайно низький, а стимулювати щепитися пенсіонерів можна було би двома факторами: фінансовим або комунікаційним.

«Саме ці люди найменш захищені, ними на 90% заповнені реанімаційні відділення лікарень, їх найважче врятувати, вони щодня поповнюють страшну статистику смертності.

Є 2 фактори, якими можна стимулювати вакцинацію пенсіонерів: фінансовий та комунікаційний. Щодо першого, Володимире Олександровичу, 2 тижні тому Ви підписали зміни до бюджету, де додатково виділили 15,1 млрд грн на будівництво доріг. Перенаправте ці гроші на матеріальну винагороду пенсіонерам, які отримають щеплення. Адже життя людини дорожче за кілометр нового асфальту, чи не так?! Нам не потрібні нові дороги «смерті», по яким везтимуть ковідних небіжчиків на цвинтар», – зазначив Степанов.

Нагадаємо, Верховна Рада 18 травня звільнила очільника МОЗ Максима Степанова. Серед основних причин – «провал вакцинації» в Україні. Новим міністром охорони здоров’я призначили Віктора Ляшка.


Бажаєте читати першим найважливіші новини Луцька та Волині? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram! Також за нашим сайтом можна стежити у Facebook, Google+ та Instagram.

Залишити коментар
#БудьПершим — підписуйся на нас у соцмережах:
Попередня новина У Луцьку вдвічі підвищать тариф на вивезення сміття
Наступна новина В Україні за добу – 19 120 хворих на коронавірус
Останні новини
Схожі новини